Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde yaşayan göçmenlerin Alman toplumuna entegre edilmesi ve gençlerin eğitimi gibi konuların yanı sıra uyum kursları, okul sonrası takviye kursları, sosyal ve psikolojik danışmanlık, kültür alanlarında faaliyetler gösteren merkezi Elmshorn'da olan Göçmenler Birliği, Almanya’nın bu alanda yetkili kurumu ‚Zertpunkt GmbH’ adlı şirket tarafından verilen AZAV belgesi ile kalite sertifikası almaya hak kazandı.

 


Konu ile ilgili olarak EWB Derneği  Başkanı Hayri Öznarin, " Genel Müdürümüz, çalışanlarımız ve gönüllü olarak kurumumuza destek veren herkese adına bu belgegeyi almaya hak kazanmış olmamızdan dolayı büyük gurur duymaktayım.  AZAV sertifikamız ile, sadece tüm çalışma alanlarımız kalitelendirilmedi ayrıca Federal Almanya'nın ve Eyalet'lerin(Jobcenter, Arbeitsagentur gibi) açmış oldukları tüm iş alanı, meslek eğitimi ve öğretimi gibi konularda  ihalelere girme ve teklif  sunma hakkını da elde etmiş bulunmaktayız. Amacımız özellikle göçmenleri eğitim yoluyla çalışma yaşamına hazırlamak“  dedi.

 


Zertpunkt Genel Müdürü  Inge Appel ise sertifika töreninde yaptığı konuşmada şöyle söyledi:



“AZAV Sertifikası Almanya'da önemli bir belge. Bunu elde etmek o kadar da kolay değil. Göçmenler Birliği iki aydan da az kısa bir sürede AZAV kalite belgesini almaya hak kazandı. Göçmen kurumların Almanya'da göçmenlerin bu topluma uyum sağlamasında ve işsizliği önlemede önemli bir katkı sunduğuna inanıyorum. EWB'ye de bundan sonraki eğitim yolunda atacağı adımlarda başarılar diliyorum“.