Türkiye'nin Düsseldorf başkonsolosu Fırat Sunel, Din Hizmeleri Ateşesi Dr.İlhami Ayrancı ile birlikte dün, Duisburg'da bulunan ve İslam Toplumu Milli Görüş'e (İGMG) bağlı olan Hacı Bayram Veli Camii Derneği'ni ziyaret etti.Cuma namazı'nı da aynı camide kılan başkonsolos Fırat Sunel, namaz sonrası vatandaşlarla bir sohbet toplantısı yaptı. Türk çocukların Alman siyasi partilerine katılmaları için destek olun uyarısı yapan başkonsolos Fırat Sunel, "Çocuklarınızın Almanya'da tam olarak sosyal yaşamın içine girebilmeli, bir Alman sınıf arkadaşı kadar eşit haklara sahip olmalı, bunun da tek yolu siyasete girmekle ve oy verme hakkına sahip olmakla mümkün olur.Oy verdiğiniz sürece, ancak güçlü olursunuz" dedi.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı okullarda verilen Türkçe dersi eğitimiyle ilgili uyarıda bulunan Başkonsolos Fırat Sunel, şöyle konuştu:

"Biz, her türlü yardıma hazırız, ama çocuklarımızı ihmal ediyoruz.Bizi, birleştiren 2 unsur var, birisi din, diğeri ise dil.İnsanın kişiliği dilidir.Çocuklarınızın özellikle Türkçe derslerine katılmaları yönünde velilerin üzerine düşen vazifeleri yapmadıklarını gözlemliyoruz. Gücünüzün farkında değilsiniz, çocukların eğitimine daha fazla önem vermeliyiz.Bir süre önce konsolosluğumuzda, eğitimle ilgili danışmanlık vermek için 2 öğretmen görevlendirdik, ama telefonla dahi bu insanlar aranmadı ve biz de bu birimi kaldırmak zorunda kaldık."

Yeni pasaport konusunda yaşanan sorunlara da deyinen başkonsolos Fırat Sunel, yeni pasaport defterlerin Gölbaşı'nda basılmaya başlandığını ve en kısa zamanda Almanya'ya gönderileceğini belirtti.Vatandaşların yoğun pasaport sorularıyla karşılaşan Fırat Sunel, konsolosluk çalışanlarını telefonla arayarak, aldığı bilgileri de anında vatandaşlara aktarmayı ihmal etmedi. başkonsolos Fırat Sunel, yeni pasaportlar için, randevu almada bir sıkıntının yaşanmayacağını söyledi.

Başkonsolos Fırat Sunel, başkonsolosluk için alınan ve dört bin metrekare kullanım alanı bulunan yeni bina hakkında da, vatandaşları bilgilendirmeyi ihmal etmedi. Toplantı sonunda Hacı Bayram Veli Camii Derneği başkanı Sezai Ak, ziyareti için başkonsolosa teşekkür etti.



TE(AÖ/İD)