Kuzey Ren Vestfalya'nın Türkiye kökenlilerin de yoğun olarak yaşadığı eski madenci kenti Ahlen şehrinde insidans rakamlarının 951'i ve tüm Almanya‘da Vaka sayısının 112 bini bulması nedeniyle Belediye bir aşılama kampanyası planladı.

22 Ocak Cumartesi günü saat 09.00 ile 13.00 arasında Göçmenlerin ve Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı semtte bulunan Belediyeye bağlı Wetterweg 7 adresindeki Gençlik Merkezi Ost‘ta bir aşı kampanyasıyla artan enfeksiyonlu sayısını aşağıya çekmeye çalışıyor. Aşı olmak isteyen kişiler, vatandaşlar önceden kayıt olmaksızın 09:00-13:00 saatleri arasında orada aşılanabilecekler. Aşılamada Dr. Stefanie Franke, Anja Dresen, Christoph Kuchta, Bernfried Leifeld ve Michael Wülker görev yapacaklar.bizzat hazır bulunacaklar.

Tren Makinistleri Sendikası yeniden 'grev' dedi Tren Makinistleri Sendikası yeniden 'grev' dedi

Dr. Alexander Berger, Dr. Stefanie Franke, Daniela Noack, Sibylle Kordes, Urim Kodzadziku

Aşılama aksiyonuyla ilgili olarak Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger halkı uyararak şunları söyledi: "Korona enfeksiyonunu önlemenin en iyi yolu, aşı olmak ve aşıları zamanında yaptırmaktır. Etkili aşı korumasına ek olarak, yakın temaslardan büyük ölçüde kaçınmak ve mesafelerin olmadığı durumlarda maske takmak artık hayati önem taşıyor. Bu özellikle kapalı yerlere girildiği zamanda geçerlidir‘‘

Dr. Berger, "Doğu Gençlik merkezindeki( Jugendzentrum Ost) aşı kampanyası, Ahlen'deki mevcut aşılama çalışmalarına tamamlayıcı iyi bir hizmet olacak. Aylardır devam eden kampanyaya katılanlara tüm tıbbi uygulamalarda hizmet veren herkese teşekkür ediyorum‘‘ dedi.

BionTech ve Moderna aşıları kullanılacak

Aşılama aksiyonunda Biontech ve Moderna'nın aşıları kullanılacak. Moderna 30 yaş üstü herkes için, Biontech ise 12-30 yaş arası ve hamile kadınlar için kullanılacak. On iki yaşın altındaki çocuklara ise aşı yapılmayacak..

Kampanya özellikle iki grup insan için faydalı olabilir. Şu anda, Johnson & Johnson aşısı ile aşılanmış olanlar, ikinci aşılarından sonra artık güçlendirilmiş olarak kabul edilmemektedir. İkinci aşıdan sonra 14 ila 90 gün sonra vurulması gereken bir aşıya ihtiyaç duyulmaktadır.

Diğer grup iyileşenler ise sadece üç ay korunuyorlar, bu nedenle üç ay sonra onların da aşılanmaları öneriliyor.

Mehmet TANLI / Ahlen