İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan 1,8 ton ağırlığındaki hava mayını nedeniyle Dortmund'un Hombruch semtinde güvenlik bölgesi oluşturuldu.

Savaş sırasında uçaklardan atılan tahrip gücü yüksek bomba nedeniyle pazar sabah saatlerinde yaklaşık 20 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Bir hastane ve yaşlılar yurdunun da boşaltıldığı belirtiliyor.


Tahliye işlemi sırasında kentin polis, itifaiye birimleri ve yardım teşkilatlarından yaklaşık bin 200 kişi görev yaptı. Çalışmalar sırasında 150 ambülans da hazır tutuldu. Kentteki hayvanat bahçesi ve parklar, evlerinden tahliye edilenlere ücretsiz ya da indirimli giriş imkanı sundu.

Hombruch semtindeki bombanın, bir sanayi bölgesinde havadan çekilen görüntülerin analiz edilmesi sonucunda tespit edildiği belirtiliyor. Bombanın çevresinin önce kepçeyle sonra elle kazıldığı kaydedildi.

Almanya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan bu boyuttaki bombalara nadiren rastlanıyor. Hombruch'taki, savaş sırasında ağır bombardımana tutulan Dortmund kentinde bulunan üçüncü bomba. Benzer tipte bir bomba Koblenz kentinde bulunmuş ve 45 bin kişi evlerinden tahliye edilmişti.DPA, EC/BK