Almanya'nın Dortmund kentinde bulunan Westfalenhallenpark meydanı bugün Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının ağırlıyor. 21. Uluslararası Kürt Kültür Festivali saat 12.30’da “Ey Raqip” marşının okunmasıyla start aldı. "Kürdistan'a Statü, Öcalan'a Özgürlük" adıyla düzenlenen festival için birçok ülkeden binlerce kişi Dortmund’a akın etti.


Meydanın ortasında kurulan festival sahnesi Öcalan’ın dev posterlerinin yanısıra, Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Rojava direnişinde hayatını kaybeden YPG’liler başta olmak üzere özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarıyla süslendi.


Koma Zarokên Aramê Tigran Çocuk Grubu’nun eşliğinde okunan “Ey Raqîp” marşının okunmasının ardından sahneye Avrupa Kürt gençlik örgütü Ciwanên Azad’ın organize ettiği ve Belçika’da 4 gün süren “Rojava’yı selamlama” yürüyüşüne katılan gençler katıldı.


Gençler adına yapılan konuşmada şu mesaj verildi: “Rojava’da bir devrim gerçekleşiyor. Bu devrim sadece Kürtlerin değil bütün azınlıkları kapsıyor. Rojava devrimi gençlerin devrimidir, gençler devrimlerine sahip çıkmalı.”

Gençlerin ardından sahneye 80 kişilik Koma Zarokên Aramê Tigran Çocuk Grubu çıktı. 

Siyasi ve kültür bölümlerinde gün boyunca çok sayıda sanatçı ile siyasetçi sahneye çıkacak.