Duisburg'taki Hamborn semtinde oturan 3 çocuk annesi Kezban Yılancı, 8 Mart'ta bağırsak rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanenin Helios St. Johannes Kliniği'nde 10 Mart Cumartesi günü hayatını kaybetti. Kezban Yılancı'ya hastanede bağırsak kontrolü için kolonoskopi yapıldığını anlatan yakınları, bu nedenle bağırsağının zarar görerek delindiğini, doktorların ihmali nedeniyle de hayatını kaybettiğini iddia etti. Kezban Yılancı'nın eşi, 52 yaşındaki Şeref Yılancış şöyle dedi:

"Eşimin bağırsaklarının yırtıldığını düşünüyoruz. Muayeneden sonra aynı gün eve gönderdiler. Ben evde yoktum. Eşim bayılmış ve çocuklar su ile uyandırıp tekrar hastaneye götürmüş. Hastaneye gittiğimde, doktorlar acı içinde kıvranan eşime bakmıyorlardı. Sonra da acı haberi aldık."

HASTANE DOKTOR İHMALİNİ KABÜL ETTİ

Kezban Yılancı'nın kız kardeşi Hacer Can, hastanede sürekli ablasının yanında olduğunu anlatırken, şunları söyledi:

"Doktorlar bağırsak kolonoskopisi yapıldıktan sonra ablamı eve gönderdi. Ablam, aynı günün akşamında rahatsızlaştı ve çok geçmeden bayıldı. Tekrar hastaneye getirdiğimizde acıdan yerinde duramıyor ve yatağın etrafında dönüp duruyordu. 'Gelin bakın hastamız acı çekiyor' dediğimizde doktorlar, 'Ne bağırıyor, çocuk mu ? Burada başka hastalar var, bunu başka bir yere kapatmak lazım' diyorlardı. Sonra çok ısrar ettiğimizde tekrar muayene aldılar ve ertesi günüde bize 'Hastanızı kurtaramadık' dediler. Ablam, doktorların yanlış tedavisi ve ihmali yüzünden öldü. Bunu da hastane yetkilileri, bizzat bize ve hastaneye çağırdıkları polislere söyledi. Hatalarını şikayet öncesi itiraf etmeleri, alacakları cezayı hafifletecek diye bu yolu seçtiler. Ama olan bize, yetime bıraktığı 3 çocuğuna oldu."

Kezban Yılancı'nın ölümü üzerine Duisburg Savcılığı'nın soruşturma başlattığı ve Kezban Yılancı'nın cesedinde otopsi yaptırdığı belirtildi.

Kezban Yılancı için, dün Duisburg Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına uzun süreden bu yana ayrı yaşayan eşi Şeref Yılancı da katıldı. Kezban Yılancı'nın üç kızı; 20 yaşındaki Esra, 18 yaşındaki Eda ve 7 yaşındaki Sude ile kız kardeşi Hacer Can, gözyaşlarını tutamayıp fenalaştı.

Kezban Yılancı'nın cenazesi, uçakla memleketi Bartın-Kumluca'ya gönderildi.



TE(GE/İD)