Deutsche Bank’ın Mali İşler Direktörü (CFO) James von Moltke, Deutsche Bank’ın Rusya’daki operasyonlarını sona erdirmesinin “uygulanabilir” olmadığını söyledi.

CNBC’ye konuşan James von Moltke, Deutsche Bank’ın Rusya’daki müşterilerine karşı sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, bankanın Rusya’daki operasyonlarını sona erdirmeyi şu aşamada düşünmediğine işaret ederek, “Müşterilerimizi desteklemek için oradayız. Ayrıca uygulanabilirliğine yönelik olarak konuşma gerekirse bu bizim için mevcut bir seçenek değil. Bu müşteri ilişkilerini yönetmek ve onların durumlarını yönetmelerine yardımcı olmak açısından da doğru bir şey olmaz.” dedi.

Almanya: Eyaletler Meclisi esrar kullanımını onayladı Almanya: Eyaletler Meclisi esrar kullanımını onayladı

James von Moltke, durumun daha da kötüleşmesi ve Rusya’daki müşterilerinin operasyonlarını durdurması halinde bankanın pozisyonunu yeniden gözden geçireceğini sözlerine ekledi.

Von Moltke, “Elbette, durumun nasıl değiştiğine bakmamız gerekiyor. Buradaki gidilen yön konusunda biraz daha netlik kazandıkça Rusya’daki operasyonlarımızı gözden geçirmemiz gerekecek. Bu (müşteri varlığı) azaldıkça, Moskova’daki varlığımız da azalacak.” diye konuştu.