Dergi son sayısında Türkiye pazarına giren Rus arama motoru Yandex'i haber yaptı. Dergi, küresel bir marka olmak isteyen Rus Yandex'in, Google'a açtığı rekabet savaşında ilk cephenin Türkiye olduğunu belirtti. Yandex için Türkiye'nin Doğu Avrupa'dan sonra dünyada ilk girdiği ülke olduğuna yer veren dergi Google'a da rakip olacağını yazdı.

Haberde Yandex'in Google'ın yüzde 20'lik pazar payını elinden almak istediği, yeni fonksiyonun da bu hedef için hazırlandığı belirtildi. 4 bine yakın çalışanı bulunan Rus Yandex'in merkezi Moskova'da bulunuyor.

RUSYA'NIN DİJİTAL BİR GÜÇ OLMASI PROJESİNİN BİR ADIMI

Büyüme planları kapsamında Kıril alfabesi kullanan ülkelerde bulunma kuralını bozarak Türkiye pazarına giren Yandex, Rusya'nın dijital bir güç olması projesinin de bir adımı. Derginin haberinde ayrıca Rusya liderinin muhalefetin internette örgütlenmesine karşı dominant bir strateji izlediği de ifade edildi. Rusya'da temmuz ayında internette sansürü kolaylaştıracak bir yasanın da çıktığını hatırlatan dergi, şirketin çalışan sayısının 2 yılda 2'ye katlandığını yazdı.