Süryani Ortodoks Kilisesi salonunda yapılan toplantıya Ezidilerin ruhani lideri Mir Tahsin Ali Beg ile Almanya Süryani Metropoliti Julius Dr. Hanna Aydın da katıldı. 

SOYKIRIM  YAPILIYOR

MISUM sözcüsü Ömer Cengiz, tek amaçlarının Irak  Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından Aramiler, Süryaniler, Keldaniler, Suriyeli Hristiyanlar ve Ezidilere yapılan soykırıma dikkat çekmek ve durdurmak olduğunu söyledi. Irak'ta Ezidilerin topluca öldürüldüğünü, yüz binlerce insanın yurtlarını terk ettiğini anlatan Cengiz, “MISUM, çok sayıda bağımsız Hristiyan ve Ezidi aydının oluşturduğu bir dayanışma komitesidir. Çalışmaları bir dizi toplumsal sorumluluk sahibi şahsiyet tarafından desteklenmektedir. Basın girişimi, Irak’ta hâlâ sürmekte olan soykırımı toplumun gözü önüne getirerek bu soykırımı önlemektir. Yardıma muhtaç insanlara yeterli insani yardım ve koruma bir an önce sağlanmalıdır. Irak'ta IŞİD tarafından bir soykırım yapılıyor ve dünya buna seyirci kalıyor. Orada yaşananları burada anlatmaya insanın dili varmıyor. Oradaki Ezidilerin tek isteği kurtarılmak” dedi.

DİNİ LİDERLERDEN ÇAĞRI

Ezidilerin ruhani lideri Mir Tahsin Ali Beg ile Almanya Süryani Metropoliti Julius Dr. Hanna Aydın düzenlenen yaptıkları konuşmada Avrupa ülkelerini yardıma çağırdılar. Irak'ta insanlık dışı olayların yaşandığını anlatan her iki lider, “Orada kurtarılmayı bekleyen çocuklar, kadınlar ve bebekler var. Bizim dualarımız onlarla. Ancak Avrupa bu olaya seyirci kalmamalı” dediler.

Her iki lider toplantı sonrası hayatını yitiren Ezidi ve Süryaniler için dua ettiler. Toplantı öncesi de ölenler için saygı duruşu yapıldı. Toplantının düzenlendiği salonda ayrıca Irak'ta IŞİD katliamlarından kaçmaya çalışan  Ezidilerin yaşadıkları sıkıntıları gösteren fotoğraf sunumu da yapıldı