Çeşitli gazete haberlerinde ve sosyal medya platformlarında ileri sürülen "Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre yargı kararı olmadan yurtdışındaki vatandaşların adres ve diğer özel bilgilerinin elde edilmesi mümkün değil" bilgisinin gerçek olmadığıi iddia edildi.

Hamburg Barolar Birliği'ne kayıtlı tanınmış yabancılar ve ceza hukuku avukatı Mahmut Erdem konuya yönelik şunları söyledi: "Türkiye'den gerek Başbakan Davutoğlu, gerekse de seçimlere yasal olarak izin verilmiş bir başka parti lideri adına gönderilen ve gönderilecek olan mektuplar T.C. yasalarına göre yasal bir sorun teşkil etmiyor."

Benzeri bir yasanın Almanya'da da geçerli olduğunu belirten Erdem, bu konunun kendi uzmanlık alanı olduğuna da yer vererek, " Federal düzeyde geçerli olan bu yasa eyaletlerde de aynen Alman Seçim Kanununun 29.mad. gereği
uygulanmaktadır.  Almanya'daki seçimlere katılan ırkçı ve faşist partilere de tüm kişisel bilgiler verildiği için Hamburg Yeşiller Partisi eyalet milletvekili olduğum zaman, bu yasanın değişmesi için bizzat dilekçe ile başvuru yaptım ama reddedildi." dedi.

7 HAZİRAN ÖNCESİ HDP'YE VERİLDİ

Öte yandan konuya yönelik bilgi aldığımız T.C. Berlin Büyükelçiliği Basın Müşavirliği ile Ankara'daki YSK yetkilileri de Avukat Erdem'in yanıtını destekler doğrultuda bilgi verdiler. Seçimler öncesi aynı yılda iki kez olmak üzere YSK'nin 298/ 48 maddesi gereğince seçmen bilgilerinin seçime katılacak tüm partilere verileceğini aktardılar. Örnek olarak 7 Haziran öncesi HDP'nin başvurusu üzerine seçmen bilgilerinin verildiğini aktardılar.