Oberhausen kentinde bulunan ve kanserli çocuklar ve ailelerine yönelik yardımlarıyla faaliyetlerini sürdüren Umut Yolu Derneği, kanser tedavisi gören ve hastalığı yenmiş çocuklar için bir gemi turu düzenledi. Umut Yolu Derneği tarafından Essen'den dört saatiliğine kiralanan tur gemisinde, çocukların yanısıra aileleri ve dernek yöneticilerinden oluşan yaklaşık 90 kişilik bir grup yer aldı.

Baldeneysee Gemi Turu Şirketi'nden özel kiralan ve Essen'de bulunan Hügel İskelesi'nden hareket eden gemi, 4 saat boyunca Umut Yolu Derneği'nin misafirlerini gezdirdi. Tur boyunca Türk müziğinin çalındığı gemiye davet edilen palyaço, çocukların yüzlerine farklı figürler boyayıp, balonla yaptığı oyunlarla da neşelendirmeye gayret etti.

Umut Yolu Derneği yöneticileri tarafından çocuklara farklı hediyeler dağıtılırken, kanser hastalığını yenen küçük Helin için de doğum günü pastası kesti. Çocukların, ayrıca güverteden çevreyi büyük bir ilgiyle takip ettikleri gözlendi.

Gemide davetliler arasında yer alan ve daha önce çocuğu kanser hastası olan Metin Çolak, Umut Yolu Derneği'ne 1000 euro bağışta bulunurken, Umut Yolu Derneği başkanı Aynur Çelikdöven de kendisine bir teşekkür plaketi verdi. Umut Yolu Derneği başkanı Aynur Çelikdöven, "Birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir gün geçirdik. Hasta çocuklarımız ve onların ailelerine, destek olabilmek ve morel verebilmek için etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Dernek yöneticileri tarafından gemiye getirilen yemek, meyva ve tatlılar, açık büfe şeklinde çocuk ve ailelerine ikram edildi. Kanserli çocukların ve ailelerinin morel bulduğu gemi turu, dernek yöneticileri ve davetlilerin birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafıyla son buldu.



TE(AÖ/İD)