Demokratik Güç Birliği tarafından düzenlenen ve çeşitli kitle derneklerince de desteklenen gösteriler Hamburg, Hannover, Münih ve Düsseldorf'ta T.C. Konsoloslukları önünde yapıldı. Saat 12:00 de biraraya gelen kadınlı-erkekli yüzlerce gösterici, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle AKP hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto ettiler.



Gösterilerde "Katil Erdoğan, işbirlikçi Merkel", "Merkel finanse ediyor, Erdoğan katlediyor", "Alman silahları ve Alman parası tüm dünyada katlediyor" sloganları ile "Katil Erdoğan, AİHM'de yargılanacağın gün uzak değil" dövizleri taşındı.



Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı gösteriler sırasında, Konsolosluklar önünde duran çok sayıdaki polis aracı ve motorize ekipler dikkat çekerken, konsolosluk görevlilerinin göstericileri provoke edercesine resimlerini çekmeleri, 'yuh' sesleri ve ıslık çalınarak protesto edildi.

HAMBURG SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ: MERKEL'İN TÜRKİYE ZİYARETİ UTANÇ VERİCİ



Sabah saatlerinde duyurulmasına rağmen yaklaşık 250 kişinin katılım sağladığı Hamburg gösterisi sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Güneydoğu'da sürdürülen 'kirli savaşın finasörü' olarak sert dille eleştirildi.



Sol Parti milletvekili Martin Dolzer yaptığı konuşmada, "Hamburg limanı üzerinden Türkiye'ye gönderilen ve Kürt şehirlerindeki askeri operasyonlarda kullanılan 'Leopard 2' panzerleri ile makineli tüfekler ve değişik askeri malzemelerin sevkiyatına acilen son verilmelidir" dedi.



Hamburg Eyalet Hükümetinin konsolosluk nezdinde protesto girişimde bulunmasını da dile getirdi. Dolzer, yaşananlara karşı sessiz kalmanın iki yüzlü politika yapmak olacağını ileri sürerek, "Başbakan Merkel'in mülteci akınını önlemek gerekçesiyle Türkiye'ye gitmesi utanç verici bir durumdur" dedi.



CANSU ÖZDEMİR: BARIŞA KURŞUN SIKTILAR

Sol Parti Hamburg Meclis Grubu eş başkanı Cansu Özdemir ise, duygusal anlamda bir konuşma yaparak şunları ifade etti:  "Bugün Cizre'de yaşananları görmezden gelenler, başta Almanya ve Avrupa ülke liderleri bu vahşete karşı sessiz kalarak suç ortaklığı yapmaktadırlar".



Özdemir Türkiye'ye yönelik ise sert eleştiri de bulunarak şunları söyledi: "Tek suçumuz barış ve kardeşlik istemekti. Sonuna kadar barış sloganı Türkiye'de suç sayıldı ve barışa kurşun sıktılar. Sanmayın ki, katliam, tutuklama ve zorunlu göçlerle mazlum halkımızı haklı kavgasından vazgeçireceksiniz. Er yada geç katliamların sorumlularından hesap sorulacaktır. Halkımızın kabaran öfkesini hiçbir güç boğamayacaktır."

Gösteri daha sonra spontan olarak şehir merkezine (Jungfernstieg) kadar devam ederek son buldu.