Süheyla Kaplan-

 


 






SEVİM DAĞDELEN,
"TÜRKİYE"DEKİ GELİŞMELERİ ENDİŞEYLE İZLİYORUM".




Sol Parti Federal Meclis Üyesi Sevim Dağdelen, Türkiye"deki gelişmelerden endişelendiğini ifade ederek, milletvekillerinin gösteriye katılmalarından dolayı haklarında soruşturma başlatılmasının demokrasi ile bağdaşmayacağını savundu.


Anti-demokratik bir gidişat var. Milletvekilleri hakkında soruşturma açılması, toplanma ve ifade özgürlüğü ile çelişmektedir. Bu da Türkiye"de demokrasinin baskı altında olduğunu göstermektedir.


Sendikacılar, gazeteciler, öğrenciler, milletvekillerinin içeriye alınması Türkiye"nin İslamist dioktatörlüğe doğru gidişatının bir göstergesi. AKP"ye karşı olan herkes şüphe altında. Ülkede adeta korku rüzgarı hakim"dedi.

 

Avrupa ülkelerinden özellikle Merkel hükümetinin AKP"ye destek verdiğini ileri süren  Dağdelen, sözkonusu ülkelerin ekonomik çıkarlarını insan hakları çıkarının üzerinde gördüklerini söyledi.

 

SPD"Lİ POLİTIKACI BEHÇET ALGAN ""ERDOĞAN HİTLER"DEN DAHA ACIMASIZ VE İKİ YÜZLÜ"


Almanya"nın Hamburg eyaletindeki Sosyal Demokrat Parti (SPD) Altona İlçe Belediye Meclis Üyesi Behcet Algan, Erdoğan hükümetinin demokrasi  ve insan hakları açılımı yerine "kendi diktasını kurmak" için bütün muhalifleri "düşman olarak" gördüğünü söyleyerek ""Erdoğan, Hitler"den daha acımasız ve iki yüzlü" dedi.

 

Türkiye"de bir diktatörlük yaratılmaya çalışıldığını ileri süren Algan, ""Erdoğan Hitler"e rahmet okutuyor. Türkiye"de çok sayıda faşist partiler geldi geçti. Demokrasi ve insan haklarına inanan herkes birleşmeli. Türkiye"deki gelişmeleri hayretle izliyoruz" dedi.

 

 

YEŞİLLER PARTİLİ UZUNDAĞ "DEMOKRASİYİ ÖZÜMSEMEMİŞ KİŞİLERDEN DEMOKRASİ BEKLENEMEZ"

 

Hamburg eyaletinde Yeşiller Partisi'nden Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzundağ, Türkiye'nin yakın ve uzak geçmişinde vahim adaletsizlikler yaşandığını ifade ederek söyle konuştu: "", Bugünkü siyasi iktidar başka bir demokrasi ve adalet vaadi ile geldi, fakat en kısa zamanda geçmiş iktidarlardan hiç mi hiç farklı olmadığını, hatta daha beter bir yapıya sahip olduğunu gösterdi. Dünkü Emek Sinaması protostosunda da bunu gördük. Silivri'de yaşanan gösterilieri sırf muhalefet milletvekillerine mal etmeye çalışmak, bu siyasi iktidarın hiç bir muhalefete tahammül etmediğini gösteriyor. Bir bakanın ağzından çıkan iki kelime savcılar için emir olarak anlaşılıyor!


Demokrasiyi özümsememiş kişilerden demokrasi beklemek, hayal kırklığından başka bir sonuç doğurmaz! Umarım insanlık onuru bu ülkede birgün herşeyin üstünde olur! Bu soruşturmaya uğrayacak milletvekillerinden başkaları içinde bu tür çabalarda bulunmasını beklerim."