Coşkulu geçen açılışa Şair Ali Kabadayı da okuduğu şiirle renk kattı. CHP- NRW Birliği Genel Başkanı Cemal Bulut konuşmasında, Almanya'daki seçmenleri 8 Mayıs'tan itibaren yurt dışı temsilciliklerde oy kullanmaya çağırdı.

"VAATLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Genel Başkan Cemal Bulut, "Bizim seçim bildirgemizde pasaport harçlarından emeklilerin Türkiye'ye gümrüksüz veya çok az bir gümrükle otomobil götürebilmesine kadar pek çok konu var. Türkiye'ye de ilişkin olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu emeklilere iki maaş ikramiye vaat etmişti. Kendisiyle dün görüştüm ve bu konuda kararlı. İktidar olduğumuzda bu vaatlerimizi yerine getireceğiz. Bu seçimde iktidar olacağımıza da eminim" diye konuştu.

"DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN KARARLI BİR PARÇASI OLACAĞIZ"

CHP- NRW Birliği Köln Şubesi'nin Başkanı Hüsnü Şahin ise şunları söyledi:

"Önümüzdeki genel seçimlerde CHP Köln örgütü bütün enerjisiyle demokrasi ve özgürlük umudunun kazanması için elinden geleni yapacaktır. Diğer bir hedefimiz de buradaki demokratik yaşama en etkili şekilde katılmaktır. Yurttaşlar olarak bireysel, demokratik kimliğimizi geliştirmek aynı zamanda toplumsal kimliğimizin de demokratik ölçülerde gelişmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Ülkemizde verilen özgürlük ve demokrasi mücadelesinin kararlı bir parçası olacağız. İnanıyorum ki, yurtsever, demokrat yurttaşlarımızın desteği ile sayımız artacaktır ve biz demokrasi mücadelesini ilerilere taşıyacağız. Aynı zamanda CHP'deki gelişimin, dönüşümün önemli bir dinamiğiyiz. CHP'de politikalar üretilmesi, örgütsel yapı gibi konularda CHP Köln örgütü önemli bir dinamik olacaktır. CHP'de yapılan son ön seçimlerde önemli değişikliklerin yapılacağının işaretini de almış bulunuyoruz. Bunları daha da geliştirmek bizlerin katkısına bağlıdır."