Düsseldorf'ta bulunan DGB (Alman Sendikalar Birliği) binasında yapılan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Faruk Loğoğlu başkanlığında milletvekilleri Süleyman Çelebi, Durdu Özbolat, Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş ve Ali Kılıç'dan oluşan bir heyet katıldı. Loğoğlu başkanlığındaki CHP heyeti, başta Almanya olmak üzere Hollanda, İngiltere, Belçika ve İsviçre'den toplantıya yoğun ilgi gösteren CHP gönüllülerini dinledi.

Toplantının başında konuşan Osman Faruk Loğoğlu, CHP'nin yurtdışı örgütlenme çalışmaları ile ilgili davetlilere bilgi verdi.

Avrupa'nın farklı kentlerinden toplantıya katılanların çoğu, söz alarak öneri ve beklentilerini, CHP Genel Merkezi'nden gelen heyetle paylaşma imkanı buldu. Saat 11.00'de başlayan hazırlık ve danışma toplantısı, akşam saatlerine kadar devam etti. Salonu dolduranların öne sürdüğü öneri ve eleştiriler, parti heyeti tarafından dinlenip not edildi.

Yurt dışı örgütlenme çalışmaları kapsamında yapılan ilk hazırlık ve danışma toplantısının sonuçları, heyetin Ankara'ya dönmesi ardından CHP Genel Merkezi'nde değerlendirmeye alınacağı ve daha sonra konuyla ilgili açıklama yapılacağı belirtildi.

Yurt dışı örgütlenme çalışmalarının, Avrupa'da yaz tatilinin sona ermesinin ardından Avrupa'nın farklı kentlerinde düzenlenecek yeni toplantılarla devam edeceği belirtildi.

Toplantıya başkanlık yapan Osman Faruk Loğoğlu, "Toplantımıza Avrupa'nın farklı kentlerinden katılımlar oldu. Çok sayıda katılımcının, oldukça faydalı ve somut önerilerini dinledik.Toplantı çok bilgi donanımlı olarak Ankara'ya döneceğiz. 17-18 Temmuz tarihinde yapacağımız parti olağan genel kurulumuzun ardından bu çalışmalarımız, farklı Avrupa kentlerinde yeni toplantılar yapmak istiyoruz" dedi.

"ALMANYA'DA DÜĞMEYE BASTIK"

CHP'nin yurt dışı örgütlenme çalışmaları ile ilgili DHA'ya konuşan Süleyman Çelebi, şöyle dedi:

"CHP'nin Avrupa örgütlenmesinin ilk ayağı olan Düsseldorf'ta, kanaat önderi ve vizyon sahibi durumunda olan dostlarla buluştuk.Yurtdışı örgütlenmesini başından beri önemsiyoruz ve genel başkanımız Kılıçdaroğlu ile de konuşuyoruz.Bugünkü istişare toplantımızı ben, çok verimli buldum.Böylesine bir buluşma gecikmiş, ötelenmiş de olsa da, bugün Almanya'dan düğmeye bastık." 

CHP heyetinde bulunan Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, CHP'nin yurtdışı örgütlenme çalışmaları kapsamında ilk toplantıyı yaptıklarını, diğer Avrupa ülkelerinde de benzerlerini yapmayı planladıklarını anlattı. Karakaş, "CHP ile Avrupa'da yaşayan insanlarımızın iletişimini hızlandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.



TE(AÖ/İD) (FOTOGRAFLI)