Süheyla Kaplan-Almanya


CHP Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç'ın verdiği bilgilere göre 22-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştayda, Almanya, Fransa, Belçika,Hollanda, Avusturya, İsviçre'den gelecek olan yaklaşık 200 katılımcı üç gün boyunca Avrupa'daki Göçmen sorunlarını, yabancı düşmanlığı, işsizlik, eğitim, çifte vatandaşlık, Bedelli askerlik gibi ana konuları tartışacak.



Kılıç, "Bilindiği gibi çalıştay ilk toplantısını Haziran ayında gerçekleştirdi. İkinci çalıştay ise  bu hafta Almanya'da yapacağız. Avrupa'da yaşamakta olan tüm vatandaşlarımızı  kucaklayan bir anlayışla hizmetimizi sürdüreceğiz' dedi.


Kılıç, 'CHP Birlikleri Avrupa'daki sorunlara  duyarlı olacaklardır. Burada göçmenlikten kaynaklan sorunlarda ortak irade belirleyeceklerdir.
Türkiye'den Kahraman Maraş Milletvekili Durdu Özbolat başkanlığında gelecek olan heyette, Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Müslim Sarı,  PM Üyesi Ercan Karakaş da  üç günlük çalşıtayda hazır bulunacaklardır" şeklinde açıklama yaptı.