Ganime GÜLMEZ

Gerçekleştirilen protestoların ana parolaları; “Asfalt Değil Orman”, “Hareketliliği Değiştir, Hemen Şimdi” olacak.

Bu iki parola altındaki etkinlikleri organize etmeye başlayan gruplar arasında; yine bir seçim öncesi fırsatını değerlendirmek isteyen partiler olsa da; “Kapitalizm, gölgesinden faydalanamadığı ağacı dahi yokeder” diyen, farklı farklı gençlik grupları da mevcut.

5-6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek protestolar; bisiklet turları, otoban blokajları ve mitingler şeklinde gerçekleşecek. Yanısıra orman işgallerinin de gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Almanya: Scholz ve Baerbock Tahran’ı kınadı Almanya: Scholz ve Baerbock Tahran’ı kınadı

Berlin’deki şehir otobanı A 100, Braunschweig, Wolfsburg ve Lüneburg çevresindeki A 39, Osnabrück’teki A 33, Kiel’deki A 21’in yanısıra; Dannenröder Ormanı’nın neredeyse yokedilmesiyle sonuçlanmak üzere olan A 49 otobanlarının yapımı protesto edilecek. Hamburg’da ise Losser Ormanı etrafında yaşayanların haftalardır sürdürdükleri bir A 14 otobanı protestosu var.

Yerküre ısısının hızla artması ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerine uygun seyretmeyişi üzerine; şehir belediyelerinin, şehirlerdeki yeşil alanları yaşatmak için her yıl yaptığı masrafın yüz binlerce Euro’yu bulduğu rapor edilmekte. Ancak buna rağmen, yeni otoban yapımları ya da varolan otobanların kollarını genişletmek üzere binlerce ağaç yokedilmeye devam edilmekte.