Milli Görüş Teşkilatının Alman Anayasayı Koruma Dairesi tarafından sıkı gözetim altında olduğu hatırlatılan haberde, Berlinde düzenlenen Kutlu Doğum haftası etkinlikler çerçevesince düzenlenen Kuran okuma etkinliğine Yeşiller Partisi Berlin eyaleti Eğitim Sözcüsü Mutlunun katılmasını masaya yatırdı.

 

BZnin neden ön protokol sırasında yer aldığına ilişkin gazetenin  sorusunu Mutlu,  ‘’Uzun zamandan beri Milli Görüş teşkilatından hep uzak durdum. Ne gibi suçlamaların olduğunu kendi gözlerimle görmek istedimşeklinde yanıt verdi.

 

Gazetenin haberinde ayrıca, Milli Görüş teşkilatı tarafından reform çabalarına rağmen özgürlük ve demokrasi bağlamında hala bazı endişelerin bulunduğu  ve Anayasa Koruma Dairesi tarafından hazırlanan raporda, ‘’teşkilat siyasetteki karışıklığın nedenini  siyonizme bağlamaktadır şeklinde  görüşlerine  yer verildi.

 

Sözkonusu etkinlikte ayrıca Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili İlkin Özışıkın da ön sıralarda,  protokolda Mutlu ile birlikte yer aldığı belirtilen haberde, Özışık, Almanyada Milli Görüş teşkilatını bir tehlike olarak görmüyorum. Teşkilatın anti demokratik olduğuna ilişkin de bir tutum da görmedim dedi.