Türkiye'yi Bremenlilere tanıtmak amacıyla 21-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinlik Prof. Dr. Muhlis Kenter'in “İstanbul'da Anlar" konulu fotoğraf sergisiyle açıldı.  İstanbul'u anlatan fotoğraflar  Sanat Galarisinde sergilendi. Etkinlik kapsamında Türkiye ekonomisinin ele alındığı birde panel düzenlendi. Panele Türk ve Alman ekonomistler, akademisyenler ile işadamları katıldı. Bremen Meclisi binasında  yapılan panelde Türkiye'de ekonomik gelişmeler ele alındı. 

AMACIMIZ TÜRKİYE'Yİ TANITMAK

Türkiye Haftasının baş mimarlarından olan Prof. Dr. Muhlis Kenter, amaçlarının Türkiye'yi Bremen'de yaşayanlara en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi. İlk başlarda tanıtımın sadece öğrencileri kapladığını, ancak bunu her alana yaydıklarını anlatan Kenter, “İnsanlar bir birlerini kültür üzerinden tanıyorlar. Önyargılar kültürle birlikte yok oluyor. Türkiye kültürüde burada biraz çarpıtılmış olarak tanıtılıyor.  Bu haftayı bu nedenle düzenledik.  Çok zengin bir hafta oldu. Geniş bir kültürel programda hazırladık.  Bunu gelecek yıllarda da aynı şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

 

Bremen'de yaşayan Türkiye kökenli İşadamı Bülent Uzuner ise Türkiye Haftasıyla ilgili olarak olumlu görüşler belirtti. Türkiye Ekonomisinin ele alındığı panele katılan Uzuner, “Bu haftada Türkiye'deki son altı aydaki gelişmeler ele alındı. Panelde de Türkiye ekonomisindeki gelişmeler anlatıldı. Türkiye bir süreçten geçiyor. Bizde Türkiye'den gelen misafirlerle bu süreci anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.