Yeni kabinede başbakan ile birlikte SPD'den 5, Yeşiller Partisinden 3 bakan görev aldı.


Eski Başbakan   Jens Böhrnsen'in seçimlerden sonra istifa etmesi nedeniyle bu göreve Dr. Carsten Sieling aday gösterildi. Mecliste yapılan oylamayla SPD'li Dr.Carsten Sieling eyaletin yeni başbakanı seçildi.

83 koltuklu mecliste  Sieling 46 evet oyu aldı. Koalisyon hükümeti şu isimlerden oluştu:  (SPD) Dr. Carsten Sieling (Başbakan ve Büyükşehir Belediye Başkanı ), Ulrich Mäurer (İçişleri Bakanı), Claudia Bogedan (Çocuk ve Eğitim Bakanı), Eva Quante-Brandt (Bilim, Sağlık ve Tüketici Koruma Bakanı), Martin Günthner (İş, Liman, Anayasa ve Adalet Bakanı),  (Yeşiller Partisi) Karoline Linnert ( Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı), Anja Stahmann (Gençlik, Kadın, Uyum ve Spor’dan sorumlu Sosyal İşler Bakanı) ve Joachim Lohse (Çevre, Ulaşım ve İmar Bakanı). Başbakan ve bakanlar yeminden sonra göreve başladı.

BAYRAM PROGRAMI İLK KATILDIĞI ETKİNLİK OLDU

Eyaletin yeni Başbakanı ve Belediye Başkanı  Dr. Carsten Sieling göreve başladıktan sonra katıldığı ve himaye etiği ilk etkinlik Bremen Belediye Binasında düzenlenen Ramazan Bayramı programı oldu. Başbakan  Dr. Carsten Sieling Bremen Eyaleti'ni en iyi doğru şekilde yöneteceklerini, eyaletin kalkınması için daha çok çalışacaklarını söyledi.