Bremen'in Überseestadt semtindeki Sorella Restoran'da TGD Genel Başkanı Kenan Kolat'ın da katılımıyla Bremen eyalet teşkilatının yönetim kurulu üyeleri kamuoyuna tanıtıldı. DTGB Başkanı Cemal Alper Ergülen, yardımcıları Fatoş Atalı-Timmer, Zülal Müfettişoğlu, Kemal Sarıoğlu, Oğuz Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri Şeval Özdamar, Kemal Aka, Martin Köhler, Hatice Balkaya ve Ertaç Kaya'dan oluşan yönetim kurulu üyeleri davetlilerle ilgilendiler. Kolat ve Ergülen, TGD'nin ilk eyalet teşkilatı olarak Bremen teşkilatına verilen isimde “Türk-Alman” adı geçtiğini belirterek, “Bu Alman toplumuna verilen bir mesajdır. Yeni ve güzel bir şey” dediler. Ergülen, DTGB'nin özellikle eğitim konusunda çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.

 

IRKÇILARA KARŞI ROZETLİ KAMPANYA BAŞLATILDI

Bremen Fahri Konsolos Yasemin Vierkötter, eyalet milletvekilleri Ruken Aytaş, Aydın Gürvelik (SPD), Sülmez Doğan, Mustafa Kemal Öztürk (Yeşiller) ve ünlü mizah yazarı Osman Engin'in de katıldığı resepsiyonda Kolat, TGD'nin ırkçılığa karşı hazırlattığı rozetleri de ilk kez tanıttı. Kolat, ilk etapta 20 bin adet yaptırılan ve üzerinde Almanca olarak “Irkçılığı durdurun” sloganı bulunan rozetleri TGD'nin tüm yöneticilerinin NSU davası bitine kadar yakalarında taşıyacaklarını ve her gittikleri yerde dağıtacaklarını söyledi.

 

IRKÇILAR TARAFINDAN ÖLDÜRÜLENLER İÇİN MERKEZİ ANIT TALEBİ

 

Kenan Kolat ırkçılar tarafından öldürülen Türkiye kökenliler için merkezi bir anıt yerinin yapılması gerektiğini söyledi. Bu anıt için çalışmalar yaptıklarını anlatan Kolat “Nazi dönemi kurbanları için yapılan anıt yeri, müze şeklinde bir merkezi yerin ırkçı şiddet kurbanları için de kurulmalı. Bu yönde çabalarımız devam ediyor” dedi.