Merve Düğü Salonu'nda düzenlenen festival için Karadeniz'in Trabzon ilinden 300 kilogram hamsi getirildi. Getirilen hamsiler önce temizlendi, sonra hem ızgarada, hem de yağda pişirilerek festivale katılanlara ikram edildi.

Türkiye kökenli ve Alman aileler arasında birlik ve beraberliği geliştirmek, hamsi kültürünü Avrupa'ya yaymak amacıyla organize edilen festivalde Türk mutfağından çeşit çeşit yemekler ile tatlılarda masadaki yerlerini aldı. Şenlik havasında geçen festivalde süs eşyaları ile hediyeliklerde satıldı. Festivale katılanlar taze taze getirilen hamsileri doya doya yeme fırsatı buldu.

 

GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Eğitim Kurumu Bremen Müdürü Mesut Kıymaz, 1996 yılından beri öğrencilere okul ve ev derslerinde yardımcı olarak onları geleceğe hazırladıklarını söyledi. Hamsi Festivalinin geleneksel olduğuna değinen Kıymaz,1996 yılınından beri hizmet veriyoruz. Öğrencilere okul ve ders ödevlerinde yardımcı oluyoruz. Ayrıca YÖS adı altında Almanya'da okuyan çocuklarımızı Türkiye'deki üniversitelere hazırlıyoruz. Bunda da yüzde 95 başarılı oluyoruz. Kurum olarak aile eğitim seminerleri, kültürek ve sosyal etkinliklerde düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biriside Hamsi Festivalı“ dedi.