Kuzey Bremen’in Blumenthal semtinde 15 yıl önce kurulan Alman-Türk Dayanışma ve Kültür Derneği önceki gece çıkan yangınla kullanılamaz hale geldi. Polis yangının çöp kutusundan çıktığını söylerken, lokali işleten Ayhan Topdur çöp kutularının boş olduğunu dile getirdi.

 

BİR KİŞİ YARALANDI

Beş katlı binanın hemen yanında faaliyet gösteren dernek lokali yangından sonra kullanılmaz hale geldi. Binada oturanlar ise gece yarısı yangın merdiveninden tahliye edildi. Yangından dolayı bir Alman dumandan zehirlendi. Tedavi edilen Alman daha sonra taburcu edildi. Görgü tanıkları itfaiyenin zamanında geldiğini, alevlerin binaya sıçramadan söndürüldüğünü ve büyük bir facianın kılpayı atlatıldığını dile getirdiler.

 

KAPIMIZ HERKESE AÇIKTI

Alman-Türk Dayanışma ve Kültür Derneği lokal işletmecisi Ayhan Topdur, dernek olarak kapılarının herkese açık olduğunu, hiç bir ayrım yapmadıklarını söyledi. Yangının neden çıktığını bilmediğini anlatan Topdur, “Polis bana yangının çöp kutusundan çıkmış olabileceğini söyledi. Ama bu imkansız. Ben her gece lokali kapatırken çöpleri boşaltır ve temizlerim. Çöpler boştu. Bu bir kundaklama mıdır bilmiyorum” dedi.

 

IRKÇILAR DAHA ÖNCE SALDIRMIŞ

Dernek üyelerinden Ayhan Alattinoğlu (45) derneklerine daha önce bir kaç kez ırkçıların saldırısına maruz kaldığını bildirdi. Derneklerinin yanmasından dolayı çok üzgün olduklarını anlatan Alattinoğlu şunları söyledi: “Derneğimiz 15 yıldır hizmet veriyor. Boş zamanlarımızı burada geçiriyorduk. Nasıl ve neden yanmış bil bilgimiz yok. Ama bina tamamen yanmış. Derneğimiz daha önce bazı ırkçıların saldırılarına uğradı. Ama bu saldırılarda binamız zarar görmedi. İnşallah kundaklama değildir.”