Almanya'nın Bremen Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen, bir ilke imza atarak ilk kez Türkiyeli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bremen bölgesinde görev yapan basın mensuplarını belediye binasında ağırlayan Böhrnsen misafirlerine pasta, çay ve kahve ikram etti. Davete Hürriyet Gazetesi ve Doğan Haber Ajansından Mehmet Uzun, Recep Seplin, Türkiye ve Post Gazetesinden Hasan Akdoğan ile Gülsüm Tan, Anadolo Ajansından Birol Tan ve Zaman Gazetesinden Mehmet Küçükkaya katıldı. Toplantıda gazetecilerle sohbet eden Jens Böhrnsen, Türkiyeli basının kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.

23 KİŞİLİK HEYETLE TÜRKİYE'YE GİDİYOR

Türkiye'ye bir ziyarette bulunacağını açıklayan Bremen Başbakanı Jens Böhrnsen, "Türkiye ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bremen İzmir ile kardeş kent. 22-27 Mayıs tarihleri arasında 23 kişilik bir heyetle Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacağız. Ankara'da bakanlarla bir araya gelip daha sonra İzmir'e geçeceğiz. İyi bir gezi olacağını düşünüyorum“ dedi.

TÜRKLER KENDİLERİNİ YABANCI HİSSETMEMELİ

Bremen'de yaşayan Türkiyelilerin Almanya'nın bir parçası olduğunu vurgulayan Jens Böhrnsen, "Ben göçmenlerin yoğunlukta bulunduğu bir semtte yetiştim. Türkler Bremen'i evleri gibi görmeli ve rahat olmalılardır. Türkiyeliler artık burada misafir değil ve bizim bir parçamız. Ben  siyasi ve sosyal alanda daha aktif olmalarını bekliyorum“ diye konuştu.

Toplantı Türkiye kökenli basın mensuplarının başbakana küçük bir hediye vermesi ve çekilen toplu resimler ile son buldu.