Adil Yiğit

"TÜRK VE KÜRDE, AĞACIMIZ İLE ÇOCUKLARIMIZA DOKUNMA TAYYİP"

Pazar günü olmasına rağmen yoğun ilgi gösterilen yürüyüşte sık sık Tayyip Erdoğan'a gönderme yapıldı ve şu dizeler haykırıldı: "Dört kez başa geldin. milletin A...a koydun. Ağaç bırakmadın kestin. Özgürlüğümüzü engelledin. Si.tir git lan".



Öte yandan "Kurabiye Tayyip. Sen anladın Tayyip" sloganı ile "Beşiktaş-Çarşı, faşizme karşı", "Beşiktaş-Çarşı, padişaha karşı" sloganları yoldan geçenlerce alkışlarla desteklendi. Tüm kitlenin topluca eşlik ettiği "Çocuklarımıza, ağacımıza, Türk ve Kürde, Alevi ve Sünni'ye dokunma Tayyip" sözleri ise güne damgasını vurdu.

ÇAĞLAYAN'I SİYAH-BEYAZA BOYAYACAĞIZ



Almanların ilgiyle izlediği barışçıl ve canlı geçen gösteride Beşiktaş-Çarşı grubu İstanbul'u aratmayarak slogan ve marşlarıyla Türkiye'deki haksızlığa dikkat çekti. Gösteride, "Gündoğdu marşı", "Aldırma Kartal aldırma, hep beraber Çağlayan'ı siyah-beyaza boyayacağız" ile "Güzel günler göreceğiz çocuklar" dizeleri durmaksızın topluca söylendi.



"MURSİ PANKARTINA SES ÇIKARMAYANLAR, ÇARŞI'YA KARŞI DAVA AÇTI"

Geçtiğimiz yıl meydana gelen ve dünya kamuoyunda geniş yankı bulan Gezi Direnişi olaylarını "planladıkları" ve "darbe" suçlamasından haklarında soruşturma açılan 35 Çarşı grubu üyesi ile dayanışma amacıyla düzenlenen gösteride, kortejde en kalabalık kitleyi teşkil eden Berlin-Çarşı adına bir açıklama okundu.



Açıklamada hükümetin "darbeci" suçlamasına göndermede bulunularak şu sözlere yer verildi.


12 EYLÜL'DE YAKINLARI İDAM EDİLENLERE 'DARBECİ' DAVASI AÇILDI



"12 Eylül darbesi ile yakınları, akrabaları, aile fertleri ve arkadaşları işkencelerden geçirilen ve hatta idam edilen insanların darbe gibi bir düşünce ile yakından uzaktan alâkası olmadığı bilinmektedir.



Gezi direnişlerine atıfla 34.dakikalarda "Her yer Taksim, Her yer direniş" sloganlarının önüne geçmeye çalışıp, tezahüratta bulunanları fişleyen hükümet polisi, stadlarda yapılan Rabia işaretlerine ve açılan Mursi pankartlarına ses çıkarmamıştır".  



Açıklamanın devamında "Çarşı grubu memleketin ve halkın arazilerini, meydanlarını iş ortaklarına peşkes çeken ve bundan rant elde edecek olan siyasilere darbe vurmuştur. Çarşı grubu ülkenin geleceği olan çocuklara kalem kutuları götürmüş, ayakkabı kutularında taşıdıkları rüşvet paraları ile ülkenin geleceğini satan Bakan'lara darbe vurmuştur " denildi.



KÖLN ADD ÜYELERİNE TEPKİ GÖSTERİLDİ
 
Çarşı grubunun talepleri dışında ve güne uygunluk taşımayan özel döviz ve bayraklarla abartılı bir şekilde gösteriyi kendi denetimleri altına almak isteyenlere, Çarşı grubu üyeleri tepki gösterdi.



Çeşitli kereler "yürüyüş iznini biz aldık" gerekçesi ileri sürülerek gösteriyi kendi kontrolleri altına almak isteyen, Aydınlık grubuna Çarşı grubu abileri tepki göstererek "Biz herhangi bir siyasi partinin gölgesinde değiliz. Ortak yanımız, Çarşı'ya destek vermektir. Darbeci suçlamasına maruz kalan kardeşlerimizle dayanışmaktır.



Bugün Türkiye'deki diktatör Erdoğan zihniyetine karşı sesimizi yükseltmek istiyoruz" dediler. Önümüzdeki süreçte benzeri tatsızlığın olmamasi için daha fazla özen göstereceklerini dile getirdiler.