Berlin'in merkezi Wittenbergplatz meydanında toplanan protestocular, Ernst Reuter Platz meydanına kadar hükümeti eleştiren ve istifaya davet eden pankart ve sloganlarla yürüdüler.

Miting alanında AKP hükümeti ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlar nedeniyle eleştirildi ve istifaya çağrıldı.

 Burada bir konuşma yapan CHP Berlin Birliği başkanı Ekrem Özdemir, Gezi Parkın'da polisin kullandığı aşırı şiddetin toplumun her kesiminde tepkilere yol açtığını söyledi.

Gezi parkında başlayan olayları ve daha sonraki gelişmeleri protesto etmek için toplandıklarını belirten Özdemir “Biz Avrupa'da yaşayan Türkler Türkiye'yi yakından takip ediyoruz. Orada akrabalarımız var, yakınlarımız var. Bu nedenle polisin ve devletin şiddet ve orantısız güç kullanması bizleri kaygılandırıyor. İnsanlarda zamanla bir öfke birikmiş durumda, yılar içerisinde AKP hükümetinin uyguladığı bir baskıdan kaynaklanan. Türkiye'de yaşananlar bu öfkenin yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

 

CHP Berlin Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Berlin, Türkiye Gençlik Birliği ve birçok kitle derneğinin birlikte gerçekleştirdiği yürüyüş ve mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı.