Der Spiegel dergisi 19 Ekim sabahı saat 07.20’ye doğru devriye gezen Berlin polisinin Büyükelçilik binalarından birinin önünde hareket etmeyen birini gördüğü ve derhal ilkyardımı haberdar ettiğine yer verdi.

Haberde gelen ekiplerin söz konusu kişinin yaşamını yitirmiş olduğunu saptadığı da yer aldı. 2019 yılından beri Berlin’de ‘ikinci sekreter’ statüsüyle görev yapan kişinin Rusya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Güvenlik Teşkilatı (FSB) elemanı olduğu ve binanın üçüncü katındaki pencereden düşmüş veya itilmiş olabileceği de ileri sürüldü.

Kaza geçiren Şirin Payzın Münih'te ameliyat edildi Kaza geçiren Şirin Payzın Münih'te ameliyat edildi

Diplomat statüsünde olduğu için Berlin savcılığının devreye gidemediği ve Rus tarafın otopsi yapılmasına izin vermediği de belirtildi. 

Almanya’daki Rusya Büyükelçiliği ise konu hakkında detaylı bir yorum yapmadı. Büyükelçilik temsilcilerinden biri, etik sebeplerle söz konusu olay hakkında bir yorum yapmayacaklarını söyledi.

Almanya Dışişleri Sözcüsü Christopher Burger de bir basın toplantısında sorular üstüne, “Söz konusu olay bakanlığımız tarafından bilinmektedir, fakat kişisel bilgilerin gizliliğinin korunması şartından dolayı herhangi bir detayı paylaşmam mümkün değil” dedi.