GÖSTERİCİLER YOLU BLOKE ETTİ


 Berlin'de Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde aşırı sağcı NPD partisi tarafından düzenlenmek istenen yürüyüş, bölgede toplanan binlerce kişi tarafından engellendi. NPD'nin yabancı kökenlileri protesto etmek amacıyla düzenlemek istediği yürüyüş için Jannowitzbrücke mevkiinde toplanan 100 kişilik grup, Kreuzberg semtine yürümek istedi. Bu sırada bölgede toplanan sendikalara ve sol gruplara mensup yaklaşık 5 bın kişi Neonazi grubun yürüyüş güzergahını kapattı. 

ALMAN POLİSİNDEN ANTİ-FAŞİST SOL GRUPLARA SERT MÜDAHALE


Jannowitzbrücke Köprüsü üzerinde bekletilen yabancı düşmanı ırkçı Neonaziler  ''Almanya Almanlarındır, yabancılar dışarı'' sloganları attı. Ardından Kreuzberg'e doğru yürümek isteyen aşırı sağcı NPD bloku, binlerce kişinin kendilerini protesto etmesi nedeniyle yaklaşık 200 metre sonra geri dönmek zorunda kaldı. Bir süre köprüde beklemeye devam eden Neonaziler bölgede toplananlar dağılmayınca yürüyüşü sona erdirmek zorunda kaldı. Daha sonra polisler tarafından metroya bindirilen ırkçı Neonazi grup, bölgeden uzaklaştırılırken, Antifaşist sol gruplara polis müdahalesi başladı.  Biber gazı kullanılarak yapılan müdahalede çok sayıda gösterici ve sıradan vatandaş gazdan etkilendi.

HAKAN TAŞ FAŞİST PROPOGANDA YASAKLANMALIDIR


Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Hakan Taş, Neonazilerin yapmak istediği yürüyüşün Irkçılk kariıtları tarafından engellendiğine işaret ederek, ''Fazla yürüyemediler. Bu büyük bir başarı. Nazilerin yapmak istedikleri etkinliklerin Berlin Polisi tarafından yasaklanması gerekiyor. Faşizm bir insanlık suçudur ve faşist propogandnın hiçbir şekilde demokratik bir hak olmadığını artık Berlin polisinin de kabul etmesi gerekiyor'' diye konuştu.