Berlin'de yaklaşık bir hafta önce boşaltılma kararı alınan okul, mülteciler tarafından işgal edildi. Boşaltma kararının ardından, bazı mülteciler çatıya çıkarak okulu boşaltmadı. Mültecilerin okuldaki eylemi 8'nci güne girerken polis, gerekirse zor kullanarak boşaltma yetkisi aldı.

POLİSDEN ÇARESİZ BEKLEYİŞ

Semt belediyesi tarafından görevlendirilen Berlin polisi, okula girmek için uygun zamanı kolluyor. Durumun çok kritik olduğunu söyleyen polis basın sözcüsü Stefan Redlich, insanların zarar görmemesi için çok dikkatli davranmak zorunda olduklarını belirtti. Redlich, "Friedrichshain-Kreuzberg Belediyesi’nden okulu boşaltmamızı isteyen bir faks aldık. Fakat sıkıntılı bir durum var şu anda. Okuldaki insanlar kendilerini çatıdan atmakla tehdit ediyor. Bunun dışında okulda tehlikeli maddelerin olabileceğini de hesaplıyoruz. Uzman ekiplerle görüşüp nasıl bir yol izleyeceğimizi değerlendireceğiz" dedi.

DIŞARIDA MÜLTECİLERE DESTEK SÜRÜYOR

Başka eyaletlerden de takviye alan Berlin polisi, mülteciler için yiyecek, içecek ve temel ihtiyaç maddelerinin okula sokulmasına izin verirken, işgal edilen okulun bulunduğu Ohlauer Strasse ve çevresindeki caddeleri yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Polis barikatının dışındaysa mültecilerle dayanışma içerisinde olan insanların eylemleri sürüyor. Dünya basınının ilgi gösterdiği eylem, 8'inci güne girerken okul etrafındaki gergin bekleyiş devam ediyor.