Yapılan hazırlıklar çerçevesinde mitinge 10 bin kişinin katılması hedefleniyor. Protesto mitingine aralarında, Almanya Kürt dernekleri Federasyonu (YEK-KOM), Anadolu Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Almanya Göçmen İşçiler Derneği (AGİF), Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu’nun (FDG) da bulunduğu 34 kurum ve Alman sol grupları destek veriyor. Mitinge 20 üzerinde milletvekilinin katılması beklenirken, Claudia Roth da mitingde bir konuşma yapacak.

Mitingin ana sloganı ise, “Savaş değil barış, tek dil değil çok dil, tek millet değil çok millet, tek din değil çok din.”

 

“EZİLEN TÜM KESİMLER ORADA OLACAK”

 

Protesto gösterisine katılacak olan AABF'nin Genel Başkanı Hüseyin Mat şunları söyledi:

“Biz her zaman AKP'nin gizli gündemi olduğunu söyledik ve haklı çıktık. Arkalarına aldıkları devlet gücüyle gizli gündemlerini uygulamaya başladılar. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de otoriter bir yapı sergilerken Almanya'ya geldiğinde Avrupa'ya insan hakları dersi vermeye kalkıyor. Bugün Türkiye'de mahalle imamı ve melle projeleri, 4+4+4 eğitim sistemi ile dindar ve kindar bir nesil yetiştiriliyor. Artık AKP'nin bu tavrına 'dur' demek gerekiyor. Ezidiler, Aleviler, Kürtler kısacası ezilen tüm kesimler 31 Ekim'de Berlin'de olacaklar.”