Ganime GÜLMEZ / GIEßEN

Anma yürüyüşüne katılım sayısını basın 2000 kişi olarak ifade ederken, katılan organizasyonlar 5000 kişi civarında olduğunu belirtiyor.

Bu yıl yapılan LLL Demo’da; polisin özellikle belirli bir gruba saldırmasıyla birlikte, 32 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar arasında 17 polis de vardı.

 Peki bu gruba neden saldırıldı ve saldırılan grup hangisiydi?

Bu grup FDJ (Freie Deutsche Jugend); 1933 sonrası Hitler Faşizmi’ne karşı direnişiyle bildiğimiz KPD’ye bağlı olarak, uluslararası birçok çalışmasının ardından, ilk resmi kuruluş toplantısını 1946'da Leipzig'de yapan ve 1954'te yasaklanan Komünist Gençlik Birliği geleneğini sürdürmek isteyen gençlerden oluşmakta.

FDJ’un tekrar pankartlarını ve bayraklarını alanlara çıkarması, polisin direk onlara saldırması; “Bu pankartlar ve bayraklar ‘86a’ maddesine göre yasak mı değil mi?” sorusunu da tekrar gündeme getirdi.

LLL Demo’ya katılan tüm partiler-organizasyonlar-gençlik örgütleri; şimdilik kısa bir basın açıklaması yaparak, gözaltındakileri yalnız bırakmayacaklarını açıkladılar.

Gözaltına alınanlarla ilgili nasıl bir hukuki süreç işletileceğini, ancak ilerki günlerde takibetmek mümkün olacak.