Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) çağrısıyla yapılan eyleme Berlin Barış İnisiyatifi (Friko) Laura von Wimmersperg, PEN Almanya temsilcisi Sabine Kebir, Naturfreunde Deutschland örgütü Genel Müdürü Uwe Hiksch, ILANA'dan Reiner Brauen, Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen, Berlin Senatosu milletvekilleri Hakan Taş, Fatma Topaç, Yeşiller Partisi Federal Parlamento Milletvekili Volker Beck katıldı.

Sevim Dağdelen ve Volker Beck yaptıkları konuşmalarda Merkel'in iç politikadaki nedenlerden ötürü diktatör Erdoğan'a siyasi destek verdiklerini söylediler. Beck, Almanya'da Diyanet'in uzantısı DİTİB'e bağlı imamların ajanlık yaptığını da hatırlatarak bu durumun da görüşmede gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Diğer konuşmacılar da Türkiye'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, Merkel'e Erdoğan'a destek vermeme çağrısında bulundular.

Konuşmaların ardından DIDF tarafından hazırlanan çağrı mektubu Yürütme Kurulu Hüseyin Avgan okudu. Çağrı şu talepler yer aldı: Teme hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan Erdoğan ve hükümetiyle işbirliğine son verilmeli, Erdoğan'a seçim yardımı vermekten derhal vazgeçmelidir, sığınmacı pazarlığı yapmak yerine Türkiye ve Federal Hükümetin Ortadoğu'da sürekli mülteci üreten savaş ve militarist politikalarına son verilmelidir, Türkiye'ye silah satışı durdurulmalı, AB üyelik görüşmeleri dondurulmalıdır.

Çağrı mektubu daha sonra eyleme katılanlar tarafından Başbakanlığa iletildi.