Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuşmasına büyük medeniyetlerin farklılıkları bir arada tutan medeniyetler olduğunu söyleyerek başladı. Demircan, bu yönleriyle Berlin'in, İstanbul'un ve Beyoğlu'nun birbirlerine benzediğinin altını çizdi. Bu tür etkinliklerin insanları kültürel olarak birbirlerine yaklaştıracağına inandığını kaydeden Demircan, “Anadolu'dan gelen vatandaşlarımızın Berlin'de kültürünü yansıtacak ve yaşatacak böyle bir organizasyon, buraya yıllar önce çalışmaya gelmiş insanımızın çalışmanın ötesinde bir kültürü de buraya getirdiğinin bir ifadesi olarak önemli ve anlamlı” ifadesini kullandı.

Berlin Mitte belediye başkanı Hanke'de, festivalin Türk kültürünün çeşitliliğini göstermesi bakımından önem taşıdığını söyledi. Hanke, artık bu çeşitliliğin Berlin'de yer edindiğini, dindar ve inançlı Müslümanların da sosyal yaşama katılarak, toplumsal sorumluluk üstlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Berlin-Mitte İlçe Belediye Başkanı Doktor Christiyan Hanke'nin himayesinde gerçekleştirilen festival çerçevesinde, 4 gün boyunca Potsdammer Platz meydanında Türk el sanatları, müziği, halk oyunları ve mutfağı tanıtılacak. Festivale daha ilk günden ve Almanlar ve şehre gelen turistler büyük ilgi gösterdi.



MT (RT)