Alman kanalları geçen aylarda da hastanede birçok bebek bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlar nedeniyle 3 bebeğin kurtarılması ardından son olarak dün yeni bebek ölümleri görüldüğünü bildirdi. Bebek ölümlerinin giderek artması üzerine bunun çok sık ortaya çıkan, antibiyotiğe karşı yüksek direnç gösteren ESBL bakterisinden kaynaklandığı üzerinde durulurken iddia henüz kesinleşmedi. Yapılan açıklamada 500 gram ağırlığında erken doğan bebeklerden birinin kan zehirlenmesinden kurtarılamadığı, 3 kilo ağırlığındaki diğer bebeğin sağlıksız dünyaya geldiği ve muhtemelen bedensel fonksiyonlarının yetersiz kalmasından dolayı öldüğü belirtiliyor.

Klinikte ’Rostam’ adını verdiği bebeğini kaybeden Alam Tamin, doğumun normal olduğunu bildirirken, doktorların gözetiminde klinikte tutulduğunu, tedavi sürecinin olumlu gittikten sonra kendisine oğlunun öldüğünün söylendiğini anlattı. ZDF’ye konuşan Tamin, “Gerçeği bilmek istiyorum. Sorumlu varsa mutlaka cezalandırılmalı. Kayıtlar, klinik dikkatle incelenmeli” dedi.

2011 YILINDAKİ KAYIPLAR

Geçen yıl da aynı hastanede yeni doğanlar ünitesinde, birçok bebek bakterilerin neden olduğu enfeksiyona yakalanmış, 3 bebek de hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine yeni doğan ünitesi dezenfekte ve onarım için kapatılmıştı. Klinikte geçen hafta da, erken doğmuş üç bebekte yüksek dirençli barsak bakterilerine rastlanmış, ancak bebekler hastalanmamıştı.

Uzmanlar hijyen, organizasyon ve kriz yönetimi konusunda hastaneye eleştirilerini yöneltirken, hastane yöneticilerinin yetkili kurumları enfeksiyonun yayılmasından çok daha sonra, geçen yılın kasım ayında haberdar ettiği belirtiliyor. Bremen Sağlık Senatörü Renate Jürgens- Pieper ise, konuyla ilgili araştırmanın devam ettiğini belirtti.



HS(GE/İD)