Landshut Türk Okul Aile Birliği Başkanı Nezahat Baz Ehliz de yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu belirtti ve “Öğretmenlik paylaşmaktır, gönülden vermektir” dedi. Ayrıca Ehliz, gelen davetlilere teşekkür etti ve faaliyetleri hakkında kısa açıklamalarda bulundu.

Landshut Üniversitesi Dekanı Prof Dr. Karl Stoffel ise Türkiye ile eğitim alanında karşılıklı verimli çalışmaların olduğunu ve bu çalışmaları büyük bir memnuniyetle sürdürme kararlılığında olduklarını belirtti. Landshut Belediye Başkanı Hans Rampf ve Bavyera Eğitim Müsteşarı Bernd Sibler birer konuşma yaparak, Türk Okul Aile Birliği’nin yaptığı çalışmaları övdüler. Eğitim Müsteşarı Bernd Sibler yaptığı konuşmada, bilhassa Almanca dilinin öğrenilmesinin oldukça önemli olduğunu ve bu konuda başarılı olan yabancı gençlerin uyuma daha fazla katkı sunduğunu ifade etti.

Landshut Türk Okul Aile Birliği’nin tanıtımı için kısa bir slayt gösterisi gerçekleştirildikten sonra, ‘Minik Kız Folklor Ekibi’nin halk dansları gösterisi büyük bir beğeni ile izlendi. Landshut ve çevresinde uzun yıllar müzik yapan Grup Yoldaş’ın, Barış Manço’nun eserlerinden derlenen programı ise davetlilere hoşça vakit geçirmelerini sağladı.

Gelen davetlilere, açık büfede Türk mutfağının zengin çeşitleri ikram edildikten sonra, Landshut Türk Okul Aile Birliği’nin tertiplediği program sona erdi.