Almanya'nın Köln kentinde Müslümanlar Merkez Konseyi'nin (ZMD) düzenlediği iftara katılan  Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, göçmen kökenlilere yönelik önemli mesajlar verdi. ATİB Genel Merkezi’nde düzenlenen iftarda konuşan Gabriel, Müslümanların Ramazan ayını kutlayarak başladığı konuşmasında, koalisyon hükümeti olarak göçmen kökenlilere verdikleri sözlerin arkasında olduklarını belirtip şunları söyledi:

NSU SORUŞTURMASINDAKİ ÖNYARGILAR ALMANYA İÇİN UTANÇ VERİCİ

“Bildiğiniz gibi bir koalisyon hükümeti kurduk. Tek başımıza hükümet kurabilmiş olsaydık şu anda olduğu gibi bazı konularda dirençle karşılaşmazdık. Almanya'da çok sayıda Müslüman yaşıyor ancak maalesef aynı oranda Müslüman polis, hakim, savcı, okul müdürü yok. Her alanda yer alma noktasında daha fazla çalışılması gerekiyor.”

NSU terör örgütünün Almanya'da gerçekleştirdiği eylemlere de değinen Sigmar Gabriel, “Soruşturma aşamasındaki ön yargılar Almanya için utanç vericidir” ifadesini kullandı.

SOMUT ADIM ATILMAL

Müslüman Koordinasyon Başkanı (KRM) Ali Kızılkaya ise yaptığı selamlama konuşmasında “Önümüzde zorlu bir yol var. Sayın bakanımız Gabriel güzel anlattı ancak anlattığı kadar kolay değil. Epey bir mesafe kat ettik ama henüz her iki tarafın da yapması gereken vazifeler var. İslam dininin hukuki statüsü diğer dinlerde eşit düzeyde değil. Bu konuda somut adımlar atmak yerine yuvarlak masalarda toplanıp daha sonra dağılmaya devam ediyoruz. Son İslam Konferansı somut adım atma yolunda iyi bir adım gibi gözüküyor ama sonucu bekleyip göreceğiz” dedi.

BAŞBAKANINIZ ERDOĞAN DEĞİL KRAF

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyaretine atıfta bulunan KRV eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider, “Kökeniniz ne olursa olsun sizin Başbakanınız Hannelore Kraft'dır” şeklinde konuştu.