Başbakan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin'de bir araya gelirken, burada da protesto gösterilerinin hedefindeydi.

Brandenburg kapısı önünde toplanan binlerce kişi, Başbakan Erdoğan'ı protesto etti.

Aralarında Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) , Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu DİDF,ATİF, AGİF, YEK-KOM ve birçok demokratik kitle derneğinin bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi çeşitli dövizler ve taşınan pankartlarla başbakan Erdoğan'ı ve Türkiye'deki son siyasal gelişmeleri protesto ettiler.

Cezaevlerinde devam etmekte olan açlık grevlerine de dikkat çekilen konuşmalarda AKP'nin "faşist" yüzünün teşhir edilmesi haykırıldı.

Yeşiller partisi eşgüdüm başkanı Claudia Roth, federal milletvekili Memet Kılıç,Sol parti milletvekillerinden Hakan Taş ve Sevim Dağdelen,Alevi Dernekleri Konferasyonu başkanı Turgut Öker, Alevi Dernekleri Federasyonu başkanı Hüseyin Mat, sanatçı Ferhat Tunç ile ATİF,DİDF ve YEK-KOM temsilcileri birer konuşma yaptılar.

"İnsan hakları evrenseldir, AKP bu hakkı ayaklar altına alıyor", "Susma haykır, savaşa hayır" yazılı pankartlar taşınarak, Türkiye'de insan haklarının ihlal edildiğini ve Kürtler ile farklı dine mensup olanlara karşı düşmanca tavır gösterildiği ifade edilen miting, olaysız sona erdi.