Süheyla Kaplan- Berlin

 


 

„Özgürlük ve Eşitlik ve Demokrasi İçin Erdoğan'ı Protesto Ediyoruz“ sloganıyla 4 Şubat tarihinde, saat 13:00“de Brandenburg Kapısı önünde dev bir mitinge hazırlanıldığı bildirildi.

 

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Onursal Başkanı Turgut Öker,  “11 yıllık izlediği zalimce politikalarla elinde kan izi olan, onlarca masum insanın katledilmesinden sorumlu, ülkemizi adım adım şeriata götüren, izlediği ekonomik politikayla ise ülkenin kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkes çeken, hırsızlığı ayyuka çıkmış bir kişinin elini kolunu sallayarak Avrupa'da dolaşmasına fırsat vermeyeceğiz“ dedi.

 

 

Öker, “Almanya’ya gelip asimilasyon insanlık suçudur diyen Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye gittiğinde sözünden şaşıyor. Kullanmış olduğu tüm erk ile Alevileri asimile etmeye çalışıyor…Bu da onun Avrupa’da çizdiği demokrat kimliğinin ikiyüzlülüğünün göstergesidir…Tarih sizi asla affetmeyecektir“ şeklinde açıklamada bulundu.

 

Öte yandan çesitli sol grupların da mitinge destek verecekleri bildirildi.

 

Aynı tarihte AKP yandaşları ve sivil toplum örgütlerinin de destek vereceği mitingde Başbakan Erdoğan'ın saat 18:00“de Tempodrum'da halka hitap edeceği bildirildi.