Öğrencilerin ve Velilerinin evdeki yaşantılarını, aralarındaki ilişkileri öğrenmek, okul ve evdeki sorunlarını tartışmak görüşmek amacıyla Belediyenin büyük toplantı salonu olan Stadthalle’de gerçekleşen toplantıya 100’e yakın Veli katıldı.

Aile içi İletişimi, Veli-Okul ilişkisini iyileştirmek ve Ailelere tabii ki öğrencilere de yardım amaçlı bu buluşmada ‘’ Çocuğa ailede söz hakkı, Ergenlik çağı, Boş zamanları anlamlı değerlendirme, Aile içi iletişim, sosyal medyanın kullanımı, Teneffüste bile ulaşılabilir olma, ailenin birlikte yemeğe oturması, sağlıklı beslenme, okuldaki notlar, ah şu ev ödevleri yok mu? okuldaki en iyi arkadaşın kim? Okulda mobbing (baskı) Okul sonrası ne olacak? ‘’ gibi çok farklı başlıklı konular Ahlen Belediyesinde ve Sosyal Kurumlarda çalışan, alanında uzman Okul yöneticisi Öğretmenler, Belediyede çalışan Sosyal Pedagoglar, Psikologlar ve Danışmanlar eşliğinde Velilerle tartışıldı. Veliler anlattı Uzmanlar dinledi.

‘’Önleme Zinciri’’ adlı Proje çalışma Grubundan Marina Bänke ve Bağdagül Cihangir’ in rejisi altında gerçekleşen ve Tobias Winopall’ ın sunuculuğu yaptığı buluşma Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ve Daire Başkanı bayan Ulla Woltering’ in katılımcıları selamlamasıyla başladı. Dr. Berger Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız derken Ula Woltering’ te organizasyonda emeği geçenlere, katılımcılara teşekkür etti. Ahlen’ deki Veliler buluşmasına 15 Türkiyeli Veli’ de ilgi göstererek katıldı. Türk veliler çocuklarının iki kültürlü büyüdüğünü, okullardaki öğretmenlerden bu konuda daha çok anlayış ve destek beklediklerini belirttiler.  20 farklı masada 15 farklı konuda moderatörler eşliğinde tartışan Veli grupları içerisinde ‘’ Ergenlik çağı sorunlarının’’ tartışıldığı gruba bir masa yetmediği görüldü.

Birçok ailenin sıkıntısı aynı

Aileleri Çocuklarının Eğitimine Dahil Edici bu Veliler buluşmasını gazetemize değerlendiren baş organizatör Marina Bänke ‘’ Öncelikle geniş katılımdan çok memnun olduk. Bu toplantıda Velilerin dileklerini, okullardan beklentilerini öğrendik, çocuklarının sosyal medya kullanımı konusunda önemli bilgiler edindik. Birçok konuda Veliler aynı durumdalar ve aynı sıkıntıları yaşıyorlar ve yaşadıkları problemlerde yalnız olmadıklarını da gördüler. Toplantımıza gösterilen bu büyük ilgi sonrası gelecek yıl 2. Veliler buluşmasının da gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.

Çocuklarımızın eğitim ve öğretiminde Veli desteğinin her zaman önemli bir unsur olduğunu düşünecek olursak Ahlen’ deki buluşmanın önemi ortaya çıkıyor. Toplantıda olağanüstü olumlu konuşmalar yapılırken Uzmanlar tarafından Ailelere, çocuklarını gerçekten iyi tanımaları, onlara değer vermeleri, zaman ayırmaları, velilerin çocuklarının başarılı olması için çok şeyler yapabilecekleri hatırlatıldı. Ahlen buluşması ödüllü çekilişler ve İmpro Tiyatrosundan Michael Becker ile İlka Luza’ nın sahnede yaptıkları Okul skeçleriyle son buldu.

Mehmet Tanlı / Ahlen