Almanya'nın Essen şehrinde  Almanya Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ( ALBARDER ), 21.geleneksel gecesini dün Gelsenkirchen şehrinde gerçekleştirdi.

Oldukca coşkulu gecen Bartınlılar gecesine, Almanya'nın farklı kentlerinden yoğun katılımlar yaşandı.

Salonda toplu olarak Türkiye ve Almanya milli marşlarının ard arda okunmasıyla başlanan Bartınlılar gecesinde, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preus, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ve çok sayıda dernek temsilcisi hazır bulundu.

Gecede hemşehrilerine hitaben bir konuşma yapan Almanya Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ( ALBARDER ) Başkanı Yaşar Çil, birlik mesajları verdi ve derneğe destek veren üyelere ve sponsor fırma sahiplerine teşekkür etti.

Salonda protokol konuşmaların ardından müziğe geçildiğinde ise, adeta yer yerinden oynadı.Avrupa sahnelerinin tanınmış isimlerinden Aylince, Aydın Çimen ve Grup Abidin Çağdaş'ın müzikleri eşliğinde kendini oyun pistine atan Bartınlılar, doyasıya eğlendi.

Davetlilere yemek ikramının yapıldığı gecede dernek yöneticileri, ALBARDER'in faaliyetlerine destek veren şirket temsilcilerine ve basın mensuplarına birer teşekkür plaketi taktim etti.

Gecede açık artırma usülüyle yapılan tablo satışı ve tombala çekilişiyle derneğe gelir elde edildi.

Gecenin finalinde sahne alan karadenizli sanatçı Davut Güloğlu ise, sevilen müzikleriyle salonda bulunan kalabalık davetli grubunu geç saatlere kadar eğlendirdi.