Essen şehrinde faaliyet gösteren Almanya'da Yaşayan Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (ALBARDER), dün akşam Wesel şehrinde düzenlediği geceyle kuruluşunun 20. yılını kutladı.

ABARDER'in 20'nci yıl kutlama ve dayanışma gecesine, Almanya'nın farklı kentlerinde yaşayan Bartınlılar yoğun ilgi gösterdi. İstiklal Marşı'nın toplu halde okunmasıyla başlanan gecenin açış konuşmasını, ALBARDER başkanı Ahmet Gökgöz yaptı. Türkiye'den davetli olarak geceye katılan Bartin Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin birer konuşma yaparken, Hasankadı ile Amasra Belediye başkanları da davetliler arasında yer aldı.

ALBARDER Başkanı Ahmet Gökgöz, derneğin kuruluşundan bu güne kadar hizmeti geçmiş dernek yöneticilerine, 20 yıl boyunca derneğe destek veren üyelere ve maddi desteğini esirgemeyenlere teşekkür etti. "Derneğimiz, kuruluşundan itibaren doğru bulduğu bir çok yardım faaliyetini gerçekleştirdi" diyen Ahmet Gökgöz, sahneye davet ettiği en eski üyelere birer plaket taktim ederek teşekkür etti.

"AVRUPALI TÜRKLER' OLDUNUZ"

Daha sonra kürsüye gelen Bartın Belediye başkanı Cemal Akın hemşehrilerini, "Size Bartın'ın Türkiye'nin nefesini getirdik" sözleriyle selamladı. 50 yılı aşkındır Almanya'da yaşayan hemşehrilerimiz, buraları yurt edindi" diyen Cemal Akın, şöyle konuştu:

"Burada gördük ki hemşehrilerimiz iş sahasında önemli duruma gelmişler.Yapmış olduğu bu faaliyetler hemşehrilerimiz arasında dayanışmayı sağlayan bu derneğimiz, aynı zamanda kültürümüzü ve geleneklerimizi de yaşatabilmektedir.Ayrıca sizler artık gurbetci değil, Avrupalı Türkler olarak yer alıyor ve bizim için büyük önem arz ediyorsunuz."

Bartın AK Parrti Milletvekili Yılmaz Tunç ise, "ALBARDER'in 20. kuruluş yılını hep birlikte kutluyoruz.Aranızda bulunmaktan dolayı çok sevinçliyim" dedi. Tunç, "ALBARDER önemli çalışmalara imza atıyor ve Bartın kültürünü Almanya'da yaşatıyor. Derneğin kadın kolları da, aynı güzellikle çalışıyor.Burada yetişen nesil için, böylesine etkinlikler önemlidir. Bundan dolayı da ALBARDER'in varlığını önemsiyoruz" diye konuştu.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Türk Dernekler Platformu (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın, salonda bulunan ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını, onların adli suçlara karışmamasını isterken, gençlere de "Okuyun ve anne-babanızla bağınızı asla koparmayın" uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından ALBARDER Başkanı Ahmet Gökgöz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milletvekili Yılmaz Tunç, TUDEB başkanı Bahri Akalın ve bazı sponsorlara birer plaket verdi.

Eğlence bölümünde derneğin kadın üyeleri arasından oluşan bir grubun, yöresel kıyafetlerle sahneye çıkıp oyun oynamaları davetlilerden büyük alkış aldı. Gecede, Boys Anılar, Tugay Ören, Ramazan Çelik ve Gökhan Tepe sahneye çıkarak Bartınlılar'ı coşturdu.



TE(GE/İD)