Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen toplantıda, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Kemal Yurtnaç, Avrupalı Türklere mesajlar verdi. Yurtnaç, pasaport harçlarının yüksekliği konusunda şikayetleri bildiklerini ve harçların makul bir seviyeye indirileceğini söyledi.

Başkan Kemal Yurtnaç, Türkiye kökenli seçmenlere Almanya'da 22 Eylül'deki seçimlerde oy kullanmaları çağrısı da yaptı. Bosporus Restoran'daki toplantıda, Yurtdışında yaşayan Türklerin gelecek yıl ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurtdışı temsilciliklerde ilk kez oy kullanacağını hatırlatan Kemal Yurtnaç, bununla ilgili altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

 

SEÇİMLERDE SANDIĞA GİDİN

 

Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kemal Yurtnaç şunları söyledi: “Yakın bir tarihte Almanya'da parlamento seçimler var. Burada yaşayan Türkiye kökenli seçmenler siyasal tercihleri için sandıklara gitmelidirler. Herkesin sandığa gitmesini Alman Hükumeti de istiyordur. Biz bir siyasi parti peşinde değiliz. Zira bir toplumda demokratik katılım ne kadar yüksek olursa demokratik kurumlar daha iyi işleyecektir. Öte yandan Türkiye'de 2014 yılı içinde cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) personeli konsoloslukları ziyaret ediyorlar. Oy kullanılacak yerleri tespit ediyorlar.  Burada yaşayan insanlarımız önümüzdeki seçimlerden itibaren bulundukları yerlerde oylarını kullanabilecekler. Altyapı hazırlıkları hızla devam ediyor.” 

 

EZAN DA ÇAN DA İBADETE ÇAĞRIDIR

 

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'ndeki Würselen kentinde camide ezan sesinin belediyenin izniyle dışarıya verilmeye başlandığını belirten Yurtnaç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu camiyi ziyaret ederek törene katıldık.  Orada ezan 5 dakika sürdü. Kime ne zararı var?  Biz Türkiye'de kilisenin çanından rahatsız oluyor muyuz? Olmuyoruz. O zaman sizlerde Müslümanın ezanından rahatsız olmayacaksınız. Irkçı ve ayrımcı yaklaşımlar bir toplumu böler. Oradaki belediyeyi empati yaparak böyle bir karar aldıkları için tebrik ettim. Ezan da çan da ibadete çağrıdır. Siz onu tercih ediyorsunuz biz bunu tercih ediyoruz. Farklılar zenginliktir.”

Kemal Yurtnaç ayrıca yurtdışındaki Türk vatandaşlarının ve mavi kartlıların çocuklarına Türkiye'deki üniversitelerde sınavsız ve harçsız eğitim imkanı sunulduğunu hatırlattı.