İçişleri bakanları, devlet bakanları ve Federal Meclis üyelerinin de katılacağı ve iki gün sürecek kongreye çok sayıda gazeteci akredite olurken, haber sitesi netzpolitik.org ile aralarında liberal sol çizgideki "Taz" gazetesi ( Die Tageszeitung) muhabirlerinin de bulunduğu çok sayıda gazeteciye akreditasyon verilmedi.

Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar

Akreditasyon verilmedi

Behörden Spiegel yetkilileri tarafından düzenlenen ve Avrupa'nın en büyük uluslararası iç güvenlik uzman konferansı olarak tanıtılan, Berlin Kongre Merkezi'ndeki yıllık Avrupa Polis Kongresi başlıyor. İçişleri bakanları, devlet bakanları ve Federal Meclis üyeleri iki gün boyunca polis yetkilileri ve gözetim teknolojisi üreticileri ile sınır koruma, polis teçhizatı, yapay zeka ve “polise karşı şiddet” gibi konuları tartışacaklar. Programa gazeteciler de büyük ilgi gösterirken, haber sitesi netzpolitik.org muhabirlerine akreditasyon verilmedi.

Netzpolitik'ten tepki

Konuyla ilgili bir açıklama yapan netzpolitik.org yetkilileri; ''Avrupa Polis Kongresi'nden rapor vermemize izin verilmiyor. Organizatör, akreditasyonumuzu yine yetersiz bir nedenle reddetti'' denildi. Organizatörlerin red gerekçesi olarak pandemi nedeniyle yalnızca günlük ve haftalık gazeteler, uzman dergiler ve radyo istasyonlarının katılımına izin verildiğinin belirtildiği açıklamada, netzpolitik.org muhabirlerinin aşılandığını, izin verilmesi durumunda test olacaklarını ve tüm önlemlere uyacaklarını belirtmelerine rağmen kongreye akredite olamadıklarını söyledi. Netzpolitik.org internet haber sitesi muhabirleri, geçen yıllarda da değişik nedenlerle ya akredite olamamış, ya da programda gazeteciler için ayrılan sayının dolduğu gibi nedenlerle programı takip etmeleri engellenmişti.