İlk imzalayanlar arasında “Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu” (ATYG) Başkanı Kemal Yalçın ile ATYG Eş Başkanı Nevin Lutz ve Avrupa Postası yazarı Molla Demirel'in de bulunduğu, Avrupa'da yaşayan yazar ve şairler tarafından iki dilde yapılan açıklamada, "Tüm savaş destekçileri ve aktörleri, bu savaştan kazanç umanlar bilsinler ki, bu savaş bir insanlık suçudur ve dünyadaki tüm insanlara karşı işlenmektedir. Artık yeter!" ifadeleri dikkat çekti.

İşte o açıklama: 

S A V A Ş A  S O N !

“Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu” (ATYG) olarak Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşı şiddetle kınıyoruz! Rusya bu akıl almaz saldırıya hemen son vermelidir!

Bizim açımızdan insanların dünyada barış içinde yaşayabilmeleri en temel insan hakkıdır.

Silahlar hemen susmalıdır!

Rusya ve Ukrayna’daki bu savaşın çıkmasında payı olan sorumlu kişiler her iki tarafın da haklarını gözeten ve dünyaya barışı getiren bir anlaşmada uzlaşmalıdırlar!

Tüm savaş destekçileri ve aktörleri, bu savaştan kazanç umanlar bilsinler ki, bu savaş bir insanlık suçudur ve dünyadaki tüm insanlara karşı işlenmektedir. Artık yeter!

B A R I Ş HEMEN ŞİMDİ!

İlk imzalayanlar: Nevin Lutz ( ATYG Eş Başkanı), Hellmut Lutz (Yazar, Çevirmen), Murat Tuncel ( Yazar ve Yayıncı) , Molla Demirel (Şair, Yazar ve Gazeteci ), Yaşar Çiçekdemir (Yazar ), Kazım Güzel (Şair), Meryem Bulut (Yazar), Kamil Bulut (Yazar), Sırrı Ayhan ( Yazar), İrfan Erdoğan ( Yazar), Özgür Metin Demirel (Çevirmen, Şair), Sadık Şahin (Yazar), Agop Yıldız ( Halk Ozanı ve Şair).

Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı