Mahmut Özkan / Frankfurt

Gün boyu devam eden toplantıda alınan yeni kararların detaylarının önümüzdeki dönemde toplantı sonuçları olarak Federasyonlara, Derneklere ve Komisyonlara ulaştırılacağı duyuruldu. ATİK Başkanı Yılmaz Güneş, tüm ATİK kitlesini alınan kararları değerlendirmeye ve çalışmalara güç vermeye çağırdı.


ATİK GENEL KONSEYİ 4. TOPLANTISINDA GÜNDEM YOĞUN GEÇTİ

ATİK Genel Konsey toplantısında şu konular üzerine değerlendirmeler yapıldı:
Anti-Emperyalist Koordinasyon Girişimi, İşçi Konferansi, Politik Tutsaklarla Dayanışma, 8 Mart Etkinlikleri, Newroz Kutlamaları ve 1 Mayıs yürüyüşleri


Toplantı ayrıca şu başlıklar altında devam etti: 


Punto Deri İşçileri ve Greif İşçileri ile Dayanışma

ATİK olarak gerek dünyada gerek yaşadığımız ülkelerde özelde de Türkiye'de sınıf kardeşlerimiz işçilerin hak arayışı mücadelesinde yanlarında olmak ve her türlü dayanışma desteğini vermek,onların Avrupa'da seslerini duyurmak yönünde yaptığımız dayanışmanın, bundan böyle de aynı kararlılık ve duyarlılıkla sürdürülmesi kararı alındı. Punto işçilerinin hak alma mücadelesinin kazanımla sonuçlanacak olması anlamlı bulundu. Greif işçilerinin haklı ve onurlu mücadelesi sürecinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi.


Önümüzdeki dönemin faaliyetleri
:

Fedarasyonların durumu, YDG ve Yeni Kadın çalışmasının sorunları tartışıldı, çeşitli öneri kararları alındı. Komisyonların durumunun ele alındığı gündemde UPOTUDAK, AHM, ENİLKOM, KSK çalışmaları hakkında sorumlu yöneticiler bilgi verdiler. Komisyonlara  çeşitli öneriler yapılarak eksikliklerin giderilmesi kararları alındı.


Avrupa Parlementosu Seçimleri
:

Emperyalist Blok Batı Avrupa'da Mayıs ayında yapılacak AB Parlementosu seçimlerinde, yükselen ırkçılığa tavır alan, yerli emekçilerle,ezilen göçmenlerin ortak mücadelesi ve dayanışmasını önemseyen ilerici devrimci partiler ve adayların desteklenmesi benimsendi. Almanya özgülünde ATİF’in MLPD’den  gösterdiği adayı ve MLPD’yi destekleme kararı doğru bulundu.


ATİK Gençlik ve Yaz Tatil Kampı:

İspanyada yapılacak yaz kampının hazırlıkları gözden geçirilerek Kamp komitesi belirlendi. 3 hafta boyunca sürecek olan Kampta eğitim ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi ve kollektif yaşamın özendirilmesine yönelik programlar yapılması kararlaştırıldı ve kampa katılacak yazar,araştırmacı,sanatçı dostlarımız belirlendi.


Tiyatro Turnesi:

Ekim ayı içerisinde 10 yerde düzenlenecek Tiyatro turnesinin hazırlıkları görüşülerek yapılacak yerler netleştirildi.


Ermeni Soykırımının 100. yılına hazırlık çalışmaları
:

1915 yılında Ermeni Ulusuna yönelik soykırımın 100. yılında lanetlenmesi ve etkinlikler yapılmasına yönelik planlamalar yapıldı ve görevlendirmelere gidildi.


Mücadele Gazetesi ve yayın sorunu
:

Konsey içinde yapılan değerlendirmeler ve tartışmalar sonucu, Haziran ayından başlamak üzere, Mücadele gazetesinin dağıtımının Özgür Gelecek Gazetesi içinde çek-al biçiminde 2 haftalık 8 sayfa olarak yayınlanması ve okuyuyucuya sunulması kararlaştırıldı.


Demokratik Güçbirliği Platformu ve Eylem Birlikleri
:

ATİK olarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde demokrat ve devrimci güçlerin biraraya gelerek asgari müştereklerde birlikte davranması ve birlikte mücadele yürütmesinde belli eksiklikler ve sıkıntılar yaşansa da bu birliklerin önemli ve değerli olduğu ve ATİK olarak bu çalışmalarda her türlü emek ve çabanın sarfedileceği belirtildi.


Avrupa Sürgünler Meclisi:

ASM’nin Avrupa’nın çeşitli kentlerinde sürgünleri biraraya getirme ve mücadele ederek hak arama mücadelesine ATİK olarak, her türlü destek ve dayanışmanın gösterildiği ve gösterilmeye devam edileceği kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda ATİK Konseyi 5. toplantısını 30-31 Ağustos’ta yapmayı kararlaştırdı.