ASM ( Avrupa Sürgünler Meclisi ) de bugün yapılacak olan Basın toplantısına ve Alman Kamuoyuna yönelik bir açıklama yayımladı.

Açıklamada "Yurtdışına sürgüne zorlanan muhalif demokrat, aydın, yazar, gazeteci, akademisyen kesimlere yönelik olarak ta saldırganlık AKP iktidarının Avrupa'da ki yandaşları ve paramiliter güçlerinin saldırı, tehdit ve şantajlarıyla sürmektedir." ifadesi dikkat çekti.

İşte o açıklama;

Alman Kamuoyuna, Basın ve Medya kuruluşlarına;

Türk devletinin yönetimindeki AKP/ MHP koalisyonu ve Tayyip Erdoğan iktidarının demokratik kesimlere ve muhaliflere dönük saldırı, tutuklama, dava açma, sürgüne zorlama politikalari eşliğinde; legal siyaset zemininde olan HDP`ye dönük kapatma girişimleri ve Kürt ulusuna yönelik saldırganlık, işçi haklarının gasbı artan dozda sürüyor.

Yurtdışına sürgüne zorlanan muhalif demokrat, aydın, yazar, gazeteci, akademisyen kesimlere yönelik olarak ta saldırganlık AKP iktidarının Avrupa'da ki yandaşları ve paramiliter güçlerinin saldırı, tehdit ve şantajlarıyla sürmektedir.

İşte son örneklerden biri olan, Gazeteci Erk Acarer AKP iktidarına yönelik eleştirel yazıları nedeniyle Berlin’de saldırıya uğradı.

Bu saldırı gazetecilere, yazarlara, öğretim üyelerine yönelik uzun zamandır devam eden saldırıların bu kez ülke dışına uzanmış çeşididir. AKP sivil güçleri aracılığıyla eleştirel duruşu olanlara gözdağı verebileceğini sanmaktadır.

Almanya: Öğretmenler seminerde bir araya geldi Almanya: Öğretmenler seminerde bir araya geldi

Erk Acarer ile dayanışmamızı bildirirken bu tür saldırıların bizleri korkutamayacağını yeniden belirtiyoruz.

Almanya hükümetini sürgünde yaşayan Türkiyelilere yönelik saldırılara karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.

AKP, Alman hükümetinin tutumundan da cesaret almaktadır.

Bu tür saldırıların muhalif duruşu olan hiç kimseyi yıldırmayacağını yeniden vurguluyoruz.

Saldırı, tehdit ve şantajlar hâklı mücadele içinde olanları Yıldıramaz, Susturamaz !

Avrupa ülkelerinde yaşamakta olan gazeteci, aydın ve muhalifler korunmalı ve Saldırganlar cezalandırılmalıdır !

.........................................................................................................................................................

İşte bugün Berlin'de yapılacak Basın toplantısının linki;

https://www.reporter-ohne-grenzen.de/presse/termine/termin/journalisten-besser-schuetzen-auch-in-europa

Reporter ohne Grenzen, PEN-Zentrum Deutschland, dju in ver.di, DJV, Correctiv, Wissenschaftler:innen für den Frieden e.V. (Academics for Peace-Germany), das KulturForum TürkeiDeutschland e.V. und der Börsenverein des deutschen Buchhandels laden deshalb gemeinsam zu einer hybriden Pressekonferenz ein. Mit dabei sind:

  • Erk Acarer, Journalist u.a. für den Exilsender Artı Gerçek und Opfer des Angriffs vom vergangenen Mittwoch,
  • Can Dündar, Journalist und Chefredakteur von Özgürüz (online zugeschaltet),
  • Aslı Erdoğan, Schriftstellerin, und
  • Doğan Akhanlı, Schriftsteller.

Moderiert wird die Pressekonferenz von Anne Renzenbrink, Reporter ohne Grenzen, und Osman Okkan,Journalist und Sprecher des KulturForums. Vor Ort anwesend sein werden auch Kader Konuk, Professorin für Türkische Literatur und Direktorin von „Academy in Exile“, PEN-Vizepräsident Leander Sukov und RSF-Geschäftsführer Christian Mihr.

Wann: am Mittwoch, 14. Juli, ab 10.30 Uhr