İki çocuk babası İzmir’li Metin Dönder 7 Kasım 2010 yılında şiddetli karın ağrısı şikayetiyle  Hannover KRH Agnes-Karll Hastanesine gitti. Yapılan kontrollerden sonra apandisitte iltihaplanma olduğu ve ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Aynı gün ameliyat olan Dönder beş gün sonra iyileştin denerek taburcu edildi.  Ancak eve giden Döder’in ağrıları kesilmedi. Ağrıları daha da şiddetlenen Metin Döder 10 gün sonra tekrar hastaneye geldi. Yapılan incelemelerde ilk ameliyatta alınması gereken apandisitin alınmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine talihsiz adam tekrar ameliyata alındı. Ancak yapılan açık ameliyattan sonra Dönder’in karnındaki iltihaplanma geçmedi. Metin Dönder  7 Kasım ile 9 Aralık tarihleri arasında ard arda beş ameliyat geçiriyor. Yapılan tedaviler, verilen ilaçlar etki etmeyince Dönder komaya girdi. Hastane yetkilileri „Burada yapılacak birşey yok“ diyerek Türk hastayı Hannover Tıp Fakültesi Hastanesine sevk etti. Burada hastanın kalp damarlarından birisinin tıkalı olduğu görüldü. Yapılan ameliyatla Metin Dönder ölümün eşiğinden döndü.

 

Apandisit alınmamış

Metin Dönder’in eşi Hicran Dönder ilk ameliyatta eşinden alınması gereken apandisitin alınmadığını,  tüm sorunun buradan kaynaklandığını dile getirdi. Dönder, „Çok kötü günler geçirdik. Metin gitti gitti geldi.  Doktorlar ilk ameliyatta apandisiti almayı unuttuklarını itiraf ettiler. Ondan sonrada yanlış ilaç tedavisi uyguladılar. Uygulanan yanlış ilaç tedavisi nedeniyle eşimin damarlarında kan pıhtılaşması oluştu. Bu nedenle de kalp damarlarından birisi tıkandı. Neredeyse ölüyordu. Hayatımız alt üst oldu“ dedi.

 

Psikolojik destek alıyor

Yaşadığı olaylar nedeniyle bunalıma giren, bu nedenle psikolojik destek alan Metin Dönder, „İki yıldır psikolojik destek alıyorum. Şu anda yüzde 30 özürlü durumdayım. Kullandığım ilaçlar nedeniyle kanım çok sıvı iç kanama geçirme korkusu yaşıyorum. Bir yerimin kesilmesi halinde kanın durması üç gün sürüyor. Tamirciydim işimi de yapamıyorum“ diye konuştu.

 

Hastane hakkında dava açıldı

Metin Dönder, kendisine yanlış tedavi uygulandı ve hata yapıldığı iddiasıyla KRH Agnes-Karll Hastanesi hakkında Hannover Eyalet Mahkemesine dava açtı. Davaya bakan Avukat Erol Akbulut,  müvekkilinin  ölümden döndüğünü, bununla ilgili olarak da ellerinde delillir olduğunu söyledi. Hannover Tabipler Odasının „Hastanenin üç hatası vardır“ diye kendilerine rapor verdiğini anlatan Akbulut, „Biz dava açmadan önce hastane yetkkilileriyle acı parası konusunda anlaşmak istedik. Ancak onlar kabul etmedi. Bizde tabipler odasına gidip arabulucu olmalarını istedik. Tabipler Odası yaptığı incelemeler sonrası  hastanenin hatalı olduğunu belirten rapor verdi.  Raporda; apandisitin ilk ameliyatta alınmadığı, yanlış ilaç tedavisi uygulandığı ve erken taburcu edildiği bildirildi. Bunlar çok ciddi hatalar. Bizde rapor doğrultusunda hastane hakkında dava açtık“ dedi.

Akbulut, alınan raporlara rağmen hastanenin hataları kabul etmediğini, bundan sonra son sözü mahkemenin söyleyeceğini sözlerine ekledi.