Ganime GÜLMEZ

Fridays For Future aktivistlerinin düzenleyeceği anma etkinliklerinin önümüzdeki hafta sonu da devam edeceği öğrenildi.

Anmaların, 'hükümete kırmızı kart gösterilen yürüyüşler' biçiminde gerçekleştirildiği ifade edildi.

“İklim Değişiklikleri” ve yaşanan sel felaketlerinin arka planının gündeme getirilmemesini eleştiren ve bu yönlü makaleler yazan bilim insanları ve eleştirmenler; “Gün politikleşme günüdür” şiarını makalelerinin başlığı olarak gündemleştirdiler.

Aralarında kimyagerlerden, fizikçilere dek bir çok bilim insanının bu yönlü tepkisine, Almanya’da adı gayet iyi bilinen tanınmış politikacılar dalga geçercesine; “Kimi sel felaketinde mahsur kalanlara yardıma koşarken, kimisi de işte böyle elini kolunu sallaya sallaya yürüyüş yapıyor” biçiminde yanıtlar verdiler.

Tanınmış sayısız politikacı, Fridays For Future’nin bu eylemini, yürüyüşleri karikatürize eden spot sözlerle, ince bir şekilde iğneleyerek yanıtlamayı ve eylül ayında yapılacak olan genel seçimlere kilitlenen ajitatif yas konuşmalarına ağırlık vermeyi tercih etti.

Bu yanıtların ardından özellikle Laschet Hükümeti’ne karşı tepkiler yoğunlaştı ve aktivistler bu eylemlerinin devam edeceğinin altını çizmeyi elden bırakmadı.

25 Temmuz'da yapılacak olan eylemlere, Berlin gibi bazı büyük şehirler: “Mayolarınızla gelin, sel felaketinde hayatlarını kaybedenleri, direk suda ve botlar içerisinde canlandırarak anacağız” çağrıları yaptılar.

Almanya: Haftada 35 saat çalışma talebi kabul edildi Almanya: Haftada 35 saat çalışma talebi kabul edildi