En son geçtiğimiz Ocak ayında Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da görüşmüştü.

Dün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun bugün Almanya'nın başkenti Berlin'e çalışma ziyareti gerçekleştireceği kaydedildi.

Açıklamada, yapılacak görüşmelerde ikili ve bölgesel konuların yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin ele alınmasının öngörüldüğü aktarıldı.

İKİLİ GÖRÜŞME

Bugün gerçekleşecek ikili görüşmenin ardından Maas'la ortak bir basın toplantısı düzenleyecek olan Çavuşoğlu, ayrıca Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor

Çavuşoğlu'nun Maas'la gerçekleştireceği görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Doğu Akdeniz krizinin de ele alınması bekleniyor.

Peki, sık sık yapılan ikili görüşmeler, Türkiye'nin Berlin ve Brüksel ile olan anlaşmazlıkları çözmede ilerleme kaydettiğinin bir işareti mi?

Berlin'de Alman Dışişleri Bakanı Heiko Mass ile gerçekleşecek görüşme öncesi Frankfurtter Allgemeine gazetesine bir demeç veren Çavuşoğlu şunları söyledi:

Sık görüşmeler, ortak gündemimizin ne kadar büyük olduğunun kanıtıdır. Anlaşmazlıkları çözmekle ilgili değil. Berlin ile fırsatlar ve sinerjiler görüyoruz. Bu kadar kapsamlı ilişkileri olan neredeyse iki ülke, hatta komşu ülkeler bile yok. Elbette anlaşmazlıklar olacak. Karşılıklı olarak mutabık kalınan olumlu bir gündem temelinde ilişkileri geliştirmek için Brüksel ile çalışıyoruz. Bu, her iki tarafın da çaba göstermesini gerektirir.

ALMANYA ZİYARETİ ÖNCESİ SEEHOFER'LE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'le görüştü.

Twitter hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, mülteci göçünü değerlendirdiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, “#Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’le düzensiz göç konusunda atılabilecek adımları değerlendirdik. PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelede etkin işbirliğinin önemini vurguladık. Bu yıl da uygulayacağımız güvenli turizm önlemleri hakkında bilgi verdik” ifadelerini kullandı.