Welt am Sonntag gazetesine konuşan Alman Bakan “Güçlü şüpheler mevcut. Dolayısıyla tüm verilerin bir an evvel masaya gelmesi lazım” diye konuştu.

Alman Çalışma Bakanı Von der Leyen ayrıca Amazon'a işçi sağlayan firmanın lisansının iptal edilebileceği uyarısında bulundu. Von der Leyen “Yapılacak özel inceleme sonucunda firma hakkındaki iddiaların doğru olduğu ortaya çıktığı takdirde lisansı iptal edilebilir” diye konuştu. İncelemenin sonucunda ortaya çıkan raporun bu hafta içinde hazır olacağı belirtiliyor.

Amazon'un Bad Hersfeld kentindeki lojistik merkezi

Alman Birinci Kanalı ARD'de yer alan bir röportajda Amazon'un Bad Hersfeld kentindeki lojistik merkezinde çalışan geçici işçilerin hayat ve çalışma koşullarına yer verilmişti. Röportajda ekonomik kriz nedeniyle çalışmak için gelen göçmen işçilerin, firmanın güvenlik görevlileri tarafından aşağılandığı ve kötü muameleye maruz kaldığı yer almıştı. Güvenlik görevlilerinin Neonazi gruplarıyla özdeşleştirilebilecek kıyafetler giydikleri, işçilerin geçici olarak kaldıkları odalarda sık sık arama yaptıkları kaydedilmişti. dw,afb,ec/bk